“Poder adquirir un negoci que ja està en marxa i comptar amb el suport de Reempresa i dels anteriors propietaris és la millor opció per començar.”

Publish on 24-11-2021

Testimonial Dictum

Nom de l'empresa: Dictum| Ubicació: Banyoles | Nom dela reemprenedora: Miquel Khan

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Sóc informàtic i els darrers 6 anys he treballat d’informàtic per una empresa, però sempre he volgut tenir un negoci propi. De ben jovenet, a l’Índia, ja vaig tenir un negoci de fabricació i exportació de teixits durant 6 anys amb un amic.

 

Quines són les motivacions que t’han impulsat a venir a Reempresa?

Era usuari d’un programa d’orientació laboral i li vaig explicar a la tècnica el meu interès per poder treballar pel meu compte, agafant algun negoci en cessió. Aquesta opció em semblava millor que no pas començar un projecte des de zero. Aleshores, em va derivar a la consultora de Reempresa de l’Ajuntament de Banyoles.

 

Què t’ha aportat Reempresa en el procés de la cerca d’empreses?

Doncs potser el 80% de l’èxit. Reempresa m’ha ajudat amb el plantejament de l’empresa i en què havia de buscar. També m’ha donat l’assessorament que necessitava al llarg de tot el camí i m’ha acompanyat durant tot el procés.

 

A què es dedica el negoci que has reemprès?

Es tracta de la Llibreria Dictum, una llibreria de barri, que compta amb papereria, premsa diària i especialitzada, servei de copisteria i impressió, venda de loteria, etc. Tenia clar que buscava algun comerç amb tracte directe amb el client, que pogués portar jo sol inicialment, i encaixa a la perfecció amb el que jo volia.

 

Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

El volem fer créixer com a llibreria i donar-li visibilitat a les xarxes socials; que sigui un comerç de barri modern però proper. També apostem per fer xarxa de comerç local, de ser punt de recollida de compres online, etc.

 

Quin acompanyament heu pactat amb el cedent perquè et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?

Durant les setmanes prèvies a la cessió vam acordar que jo podia venir a la botiga i així veia el seu funcionament intern, coneixia els proveïdors i les condicions amb aquests pels diferents serveis (loteria, premsa, etc.). A més, posteriorment he pogut fer les consultes que han calgut per resoldre dubtes.

 

Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

De moment no m’ho plantejo. Vull veure com funciona tot plegat i si més endavant tot rutlla bé, m’ho plantejaré.

 

Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Van durar poc més d’un mes perquè la cedent tenia certa pressa. Van ser fàcils gràcies al suport de Reempresa, ja que des del principi em van ajudar a tenir clar tot el que havia de tenir en compte tant pel que fa a la viabilitat i gestió del negoci en si, com dels termes i condicions de la cessió, i de tot el que tenia a veure amb les altes i els tràmits per iniciar l’activitat pel meu compte.

 

Has seguit els tallers de formació proposats per Reempresa? Han estat útils per afrontar el procés de compravenda?

No he fet cap taller, però en tot moment he estat informat i he pogut resoldre els dubtes amb els tècnics de Reempresa.

 

Quin consell donaries a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari?

Que es deixi ajudar, que pregunti i resolgui tots els dubtes que tingui és un pas molt important. Comptar amb assessorament i ajuda en aquest camí dona molta més seguretat i tranquil·litat i ho fa tot més fàcil. El fet de poder adquirir un negoci que ja està en marxa i comptar amb el suport de Reempresa i dels anteriors propietaris és la millor opció per començar amb bon peu.