"Reempresa m'ha donat les pautes perquè no se m'escapi cap detall"

Publish on 27-09-2023Frankfurt Desig | Ubicació: Mataró | Cedent: Ramon Redondo Solà | Reemprenedor: Miguel Angel Rodríguez Latorre

1. Ramon em pots explicar a què es dedica Desig i perquè vàreu decidir vendre-la?
C: El Desig és un bar de tapes i entrepans i he decidit vendre’l per perquè em vull jubilar.
 
2. Ramon, quin acompanyament li faràs o li has fet al Miguel?
C: Porto un temps explicant-li com funciona tot però encara li haig de presentar els clients, els comercials i explicar tot el que necessita saber respecte al muntatge. També li he d’ensenyar com funciona el muntatge de les taules a la terrassa, com col·locar-les al vespre, com obrir els para-sols, etc. En fi, totes aquelles coses que ell que necessita per fer funcionar el negoci.
Una persona que reemprèn un negoci ha de rebre tot coneixement del negoci i li has ensenyar com funciona i com ho has fet tu perquè el faci treballar bé des del primer dia.
 
3. Ramon, quant de temps portes amb aquest bar?
C: Aquest negoci el vam iniciar el 2011. Més endavant el vam cedir a uns altres senyors, però no va funcionar amb ells i el vam tornar a emprendre nosaltres perquè el local és nostre. Fa poc vàrem publicar el negoci a Reempresa per trobar algun candidat adient i de seguida hem trobat a en Miguel, que es va interessar pel negoci i ja té experiència en el sector.
 
4. Quin consell li donaries a una persona que tingui un negoci i volgués traspassar-lo.
C: Jo l’aconsellaria que vingués a Reempresa perquè a vegades pot ser complicat trobar una persona que encaixi i necessites assessorament en el procés.
 
5. Miguel, quina és la teva opinió de Reempresa?
R: Reempresa m’ha donat un molt bon servei. Ens ha facilitat el procediment, i sobretot, ens han donat les pautes perquè no s’escapi cap detall. Això fa que tot vagi més rodat.
 
6. Li recomanaries Reempresa a una altra persona que vulgui agafar un traspàs?
R: Per suposat, a mi m’han ajudat molt; des de la presentació del Ramon, fins a assessorar-me en els passos a seguir i en fer el contracte d’arres i de compravenda.
 
7. Per què et vas fixar en aquest negoci, El Desig?
R: Els meus pares tenen experiència en el sector de l’hostaleria i jo també hi he treballat. Des del primer moment vaig veure que aquest negoci era una bona oportunitat. Després de la pandèmia el sector de l’hostaleria està a l’alça, està remuntant molt, i aquest bar està situat en un bon lloc i té una clientela.
El Desig està ubicat a prop del Centre Natació, en un lloc de pas, i a l’estiu s’hi fan moltes activitats a prop.
 
8. Miguel, quin consell li donaries a una persona emprenedora que vulgui comprar un negoci?
R: Que ho estudi tot molt bé, que faci números i que s’assessori perquè no se li escapi res. És molt important valorar i fer números per tenir-ho clar.