Barcelona Oberta i la patronal Cecot signen un conveni de col·laboració per difondre la Reempresa

Publicado el 01-12-2017

Fecha de inicio: 01-12-2017

Fecha final: 01-12-2017Barcelona, 4 de desembre de 2017. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses de Barcelona Oberta.

 

Amb aquest acord de col·laboració, tant Barcelona Oberta, entitat que agrupa els 16 principals eixos comercials i turístics de la ciutat de Barcelona, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

 

Per Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, aquest acord és important perquè “Reempresa és una eina útil per a les empreses del país i també volem que sigui útil per les empreses i eixos comercials que formen part de la nostra associació”.

 

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “La implicació d’entitats i institucions fa gran el projecte” que té per finalitat “aconseguir per una banda que cap negoci rendible abaixi la persiana i per l’altra dona la oportunitat a empreses, com les que formen part de Barcelona Oberta, de créixer i ampliar línies de negoci del seu mateix sector”.

 

Així doncs, a partir d’aquest mes, les empreses i eixos comercials associats a Barcelona Oberta podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels comerços i eixos associats a Barcelona Oberta i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

 

Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

 

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit prop de 1.500 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 67 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 4.500 llocs de treball a Catalunya. El sector del comerç representa un 35,3% de totes les cessions al conjunt del país. Un 19% de les reempreses d’èxit del sector del comerç han tingut lloc a la ciutat de Barcelona.

 

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).

 

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la ciutat i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

Premsa RSS

Sala de Premsa