Dones pel Futur i Reempresa signen un conveni de col·laboració

Publicado el 17-05-2018

Fecha de inicio: 17-05-2018

Fecha final: 17-05-2018L’Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries, Dones pel Futur, i la patronal Cecot han signat un conveni de col·laboració centrat en el projecte Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses.

A través d’aquest conveni, la Cecot posa a disposició de sòcies i simpatitzants de Dones pel Futur l’experiència, la infraestructura i els serveis de Reempresa per fer efectiva la transmissió de l’empresa. Per a la presidenta de Dones pel Futur, Núria Viñas, aquesta col·laboració suposa “poder oferir un nou servei a les seves usuàries, tant les que vulguin traspassar el seu negoci com les que vulguin adquirir-ne un”, a la vegada que treballa per fomentar el manteniment d’empreses, llocs de treball i patrimoni empresarial.

Viñas ha destacat que aquesta col·laboració suposarà, a més d’una bona eina a disposició de les usuàries, “un reconeixement per a les empreses que ja existeixen i que funcionen, a la seva riquesa empresarial i el seu valor econòmic”. Servirà, també, per a “donar visibilitat al lideratge que les dones tenen al món econòmic i empresarial”, fet que, a la vegada, serveix d’inspiració i exemple a d’altres futures empresàries. Aquesta visibilitat és justament una de les finalitats de l’entitat.

L’objectiu de la col·laboració és impulsar i estructurar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis i empreses econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. En aquest sentit, Dones pel Futur respon a un altre dels objectius de l’entitat, que és el d’afavorir la continuïtat d’empreses. Per al president de la Cecot, Antoni Abad, aquesta és una manera “d’aconseguir el que col·lectivament ens interessa més: que empreses viables, on el seu empresari o empresària no vol o pot continuar, trobin nous professionals que li vulguin donar continuïtat”. De fet, ha afegit, és 7 vegades més fàcil donar continuïtat que no pas començar de nou, ja que el negoci ja té permisos i llicències, mercat i proveïdors consolidat, i el coneixement de l’experiència. L’any passat es van tancar una mitjana de dues operacions per dia, fet que va suposar preservar més de 2.000 llocs de treball directes.

L’acord entre les dues entitats, que s’ha escenificat aquest dimarts amb un dinar a Barcelona, significa sumar esforços, informació i recursos al servei d’un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial.

 

Reempresa

Reempresa és un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, que posa en contacte persones que volen vendre el seu negoci amb persones emprenedores, que poden aprofitar l’experiència històrica de l’empresa que es traspassa, així com l’activitat, posicionament i viabilitat econòmica. Suposa una oportunitat per a les dues parts, i també per a la societat de la regió, que manté el teixit empresarial a través de la transmissió d’empreses. Des de la seva posada en marxa, l’any 2011, Reempresa ha aconseguit salvaguardar més de 1.600 empreses catalanes, fet que es tradueix en més de 5.000 llocs de feina salvaguardats. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot i Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Dones pel Futur

Dones pel Futur (Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries) és una entitat que vetlla per donar veu a la visió de la societat a través de les dones, i que lluita per assolir l’equitat entre homes i dones. Les seves línies d’acció són l’empoderament de les dones en iniciatives que reforcin i visibilitzin la seva presència al món empresarial, civil i social; la creació d’espais de diàleg, anàlisi i reflexió; i el foment de xarxes, facilitant espais d’intercanvi d’experiències, col·laboracions i assessorament en àmbits econòmics, empresarials i socials. La col·laboració amb la Cecot permetrà donar un servei més a les sòcies i usuàries de Dones pel Futur.

Premsa RSS

Sala de Premsa