Gran Centre Granollers i la patronal Cecot signen un conveni de col·laboració per difondre la Reempresa

Publicado el 11-12-2018

Fecha de inicio: 12-12-2018

Fecha final: 12-12-2018Granollers, 11 de desembre de 2018. La presidenta de Gran Centre Granollers, Laura Sabatés, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat avui un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses associades a Gran Centre Granollers.

Amb aquest acord de col·laboració, tant Gran Centre Granollers, entitat que avui reuneix prop de 200 comerciants, professionals i empreses de serveis de la ciutat de Girona, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

Així doncs, a partir d’aquest mes, les empreses associades a Gran Centre Granollers podran adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels comerços associats a Gran Centre Granollers i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit prop de 2.000 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 93 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 5.400 llocs de treball a Catalunya.

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la ciutat i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

Premsa RSS

Sala de Premsa