Reempresa coopera amb Transeo per posar en marxa el primer mercat europeu de transmissió d’empreses

Publicado el 22-05-2018

Fecha de inicio: 22-05-2018

Fecha final: 22-05-2018Barcelona, 22 de maig de 2018. Transeo, l’associació del sector de la transmissió de petites i mitjanes empreses a Europa, va aprofitar la celebració de la 5ª Cimera Europea de la Transmissió Empresarial, celebrada el passat 17 i 18 de maig a Luxemburg, per presentar oficialment el nou “Mercat Transeo”, la primera plataforma en línia a nivell europeu per a la transmissió d’empreses.

L’objectiu de la creació d’aquest mercat europeu és proporcionar un lloc de trobada en línia per a venedors i compradors d'empreses estimulant així les adquisicions i el creixement de les pimes a nivell europeu a més de contribuir a reduir l'opacitat i la fragmentació del mercat a Europa, amb la intenció d'atraure una millor cooperació entre els diferents estats membres que hi participin.

L’impacte de l’envelliment de la població a les nostres economies cada vegada serà més evident i s’espera que un gran número de propietaris de negocis transfereixin la seva empresa en el futur. Amb aquesta nova eina, Transeo posa tot el seu potencial en benefici de la compravenda transfronterera de petites i mitjanes empreses i crea un veritable accelerador de creixement per als països de la Unió Europea.

El Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, forma part activa de Transeo des de l’any 2013 i des del 2014 forma part de la seva junta directiva.

Tal i com ha destacat Elżbieta Bieńkowska, comissària europea per al mercat interior, la industria, l’emprenedoria i les pimes, "Europa necessita més llocs de treball, més creixement i més oportunitats. La transmissió de negocis pot contribuir a això mitjançant una millor conservació de les empreses existents i desenvolupar campanyes de sensibilització, per tant, és fonamental en aquest sentit",

Per Bieńkowska, "també necessitem una regulació més senzilla i més solidària, així com una tributació favorable a la transmissió. Una altra part de la resposta resideix en mercats eficients per als compradors i venedors, juntament amb assessorament de qualitat en tot el procés. Així doncs, el llançament d'aquest nou Mercat Transeo per estimular adquisicions transfrontereres de pimes és, doncs, una notícia excel·lent. Aquest és un bon exemple de com els projectes amb suport de la UE poden arribar a ser sostenibles si tenen socis compromesos que els ajuden".

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya i membre de la junta directiva de Transeo ha volgut destacar “la importància d’aquesta nova fita que, sense cap mena de dubte, conviarà el mercat de transmissió empresarial a tot el món.” Tal i com ha afirmat Colomer, “Reempresa és i serà un actor compromès amb la transmissió empresarial, perquè creiem que encara queda molta feina a fer i perquè sabem que la transmissió empresarial és una eina fonamental a l’Europa del futur”.

Sobre el Mercat Transeo:

De la mateixa manera que ja passa amb Reempresa, i tot i que qualsevol pot consultar la plataforma, només els membres de Transeo poden carregar els diferents perfils de venda. Una vegada validat per Transeo, el perfil es posa en línia i s’actualitzarà periòdicament per garantir una base de dades qualitativa amb informació actualitzada. D'altra banda, les parts interessades omplen un formulari que s'enviarà al propietari del perfil.

Sobre Reempresa

Reempresa, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, de la Fundació Autoocupació amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement i està finançada per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu.

La Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Premsa RSS

Sala de Premsa