Reempresa, protagonista d’una jornada sobre emprenedoria, transmissió i ocupació de la regió de Brusel·les

Publicado el 10-12-2019

Fecha de inicio: 10-12-2019

Fecha final: 10-12-2019Dimarts, 10 de desembre del 2019. El servei brusel·lès 1819 va organitzar el passat divendres 6 de desembre una jornada d’intercanvi d’experiències entre els principals actors de l’ecosistema de l’emprenedoria, transmissió i ocupació de la regió de Brussel·les-Capital amb la finalitat de promoure una acció conjunta per donar suport a les persones emprenedores en els seus passos per a la reempresa d’empreses. En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya va ser-ne l’entitat protagonista amb l’objectiu d’explicar el seu model d’èxit i poder inspirar a la resta d’entitats que van participar a la jornada.

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, i la Laura Sallent coordinadora del servei, van presentar la problemàtica detectada al 2011 en relació al tancament d’empreses viables i la manca de relleu en les empreses existents, la història i inicis de Reempresa, els serveis i els col·laboradors actuals i el suport que s’ofereix particularment a les persones desocupades per a que tinguin com a opció l’adquisició d’una empresa com a mecanisme per sortir de l’actual situació de desocupació.

Va ser d’especial interès l’explicació de la possibilitat de capitalitzar l’atur d’un sol cop per a l’adquisició d’una empresa en funcionament, recurs que actualment disposen els reemprenedors del nostre país. A diferència del que passa a Catalunya, la capitalització de l’atur no es pot realitzar a la regió de Brussel·les. Les entitats presents van concloure que aquest mecanisme pot ser un molt bon incentiu per a l’accés a la propietat d’una empresa per part dels reemprenedors i reemprenedores en situació de desocupació i amb dret a prestació.

La jornada també va servir per presentar els resultats que a dia d’avui ha assolit Reempresa; al llarg d’aquest 2019 s’han ajudat a més de 535 empreses en el decurs de la transmissió i reempresa, superant abans d’acabar l’any el nombre de transmissions registrades al 2018, que van ser 530. Des de la posada en funcionament del servei, Reempresa acumula més de 2.580 operacions amb una inversió induïda de més de 117 milions d’euros, ha atès a més de 7.500 projectes de cessió i més de 13.500 projectes de reemprenedoria. Aquestes xifres, acompanyades d’estadístiques respecte els sectors, preus de cessió mitjos i perfils dels cedents i reemprenedors, van ser de gran interès del públic assistent.

Al llarg de l’esdeveniment també es varen presentar altres iniciatives de l’ecosistema de la transmissió d’empreses a Bèlgica i, posteriorment, va comptar amb un espai d’intercanvi d’impressions i networking entre els participants per a la implementació d’un servei integral i la col·laboració entre les diferents entitats per a la promoció de la transmissió i relleu empresarial de les empreses del país.

L’organització 1819 ofereix un servei d’informació i guia als emprenedors de la regió de Brussel·les-Capital amb l’objectiu de donar informació de primera línia sobre els diferents aspectes lligats a l’exercici d’una activitat econòmica i orientar les empreses dins les institucions i organismes d’acompanyament. La finalitat del servei és la de promoure la cultura empresarial i sensibilitzar particularment els joves, les dones i els desocupats a Brussel·les per a la promoció de l’autoocupació.

Premsa RSS

Sala de Premsa