"A Reempresa he trobat gent que m'ha ajudat, guiat i respost sempre que he tingut algun dubte o entrebanc"

Publicado el 19-01-2023Pulautech SLU | Ubicació: Besalú | Nom del cedent: Josep Colomé (C) | Nom del reemprenedor: Jordi Salvatella (R)

Ens podeu explicar breument a què es dedica l'empresa transmesa?
C: Fem treballs d'acer inoxidable, sobretot mobles per l'hostaleria, i també altres treballs a mida, així com algunes coses de mecànica industrial.
 
Per què vas decidir posar-la a la venda?
C: Vaig optar per posar-la a la venda veient que s'acostava el moment de jubilar-me i volia buscar una solució que no fos abaixar persiana i vendre les màquines a cap preu. A més, tinc un client de fa 15 anys que sempre em va donant feina que em va dir "si algun dia plegues, m'hauràs d'ajudar a buscar algun altre taller i ensenyar-li a fer el que fas tu". Una cessió, vendre el negoci, comportava una bona solució també per això.
 
Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir per aquesta?
R: Volia treballar pel meu compte, hauria començat de zero i de mica en mica, però buscant una cessió de negoci vaig trobar la manera de començar, una empresa amb capacitat per cercar tota mena de clients des del principi, sense patir per l'espai o maquinària necessària que no hauria tingut d'una altra manera. És molt més fàcil si ja saps que podràs respondre a les necessitats del client al tenir la maquinària necessària. Va anar tot rodat, de seguida que vaig saber d'aquesta empresa ja em va agradar per la zona, considero que està molt ben comunicada, al mig entre Girona, Banyoles, Olot i Figueres. Està molt ben ubicada i encaixa molt bé amb el que jo necessitava.
 
Vols fer algun canvi o innovació?
R: Canvi tampoc, però potser sí oferir més serveis especialitzats en soldadura, i també potenciar la part de la mecànica industrial.
 
Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?
R: Jo tinc formació i experiència de 25 anys en soldadura i de 20 en mecànica industrial.
 
Quin servei us ha ofert Reempresa?
C: Ens ha guiat molt, de manera molt clara, de tots els passos, tràmits, etc., que havíem d'anar seguint per arribar a poder fer la compravenda. Tot amb molt bon tracte, manera de fer..., Jo també vaig començar de no res i totes les ajudes s'agraeixen.
R: A Reempresa he trobat gent que m'ha ajudat, guiat, respost sempre que he tingut algun dubte o entrebanc..., M'ha anat genial, també m'han ajudat amb el pla d'empresa, a fer els números, la capitalització, i explicant-me diferents maneres de fer les coses, com per exemple formes de pagament, perquè es nota que veuen traspassos cada dia i que potser la gestoria hi ha coses que no fan quasi mai.
 
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C: Sí, treballar junts durant un període és un bon exercici per arribar a fer la feina de la mateixa manera que es feia, per poder mantenir els clients i la manera de fer.
R: Sí, claríssim, per exemple ara m'està ensenyant a fer els pressupostos, això no es paga amb "calers". Fer un bon traspàs et dóna la base per on començar, també de cara als clients, el Josep hi és per presentar-me, i això els dóna confiança i en el cas dels proveïdors, va bé perquè em mantinguin les condicions.
 
Quin consell donaríeu a una persona que s'estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C: És una molt bona opció. Encara que es segueixi sempre la mateixa metodologia, cada cas és diferent i m'han donat seguretat.
R: Et donen informació, t'expliquen altres casos, exemples, etc., que fa que sàpigues més que fas i vagis més segur, que sàpigues tots els passos que s'han d'anar seguint. Val la pena.