“Amb Reempresa he pogut vendre les dues bugaderies, una l’any passat i ara aquesta”

Publicado el 26-05-2019Localitat: Mataró | Cedent: Maria Orviz | Reemprenedor: Ramón Guerri

Ens pots explicar breument a què es dedica l’empresa que transmets?

C. Es tracta d’una bugaderia autoservei. Posem a disposició del client, rentadores, assecadores, detergent-suavitzant, màquina de canvi i tothom utilitza les màquines en funció de les seves necessitats. 

 

Perquè vas decidir posar-la a la venda?

C. El meu marit i jo som de Galícia i marxem de Barcelona per tornar als nostres orígens. Tenim ganes de començar allà una nova vida. Volíem que algú pogués donar-li continuïtat!

 

Ramón, perquè vas decidir reemprendre una empresa?

C. Perquè mirava pel  futur dels meus fills que estan creixent. Si el dia de demà volen estudiar,  anar a la Universitat, amb el meu sou no m’ho puc permetre. Amb aquesta empresa, podria fer una mica d’estalvis. Ho he fet pensant també en si mai em passes res, si fos el cas, la meva dona hi podria treballar i així tindria un sou. 

 

Perquè et vas decidir per aquesta?

C. És un negoci en el que no cal una experiència prèvia, funciona gairebé de manera autònoma i ens permet conciliar la vida laboral i la familiar. En poc temps pots arribar a tirar-ho endavant i fer-ho créixer. 

 

Fareu algun canvi en el negoci?

C. He pensat en implementar un sistema de targetes de fidelitat, posar Wifi pels clients, màquines de cafès i màquines de vending.  M’agradaria fer alguna cosa que no estigui en cap altra bugaderia, que fos una mica innovador.  Ja he començat a mirar i analitzar el perfil dels clients: àrabs, magrebins, sud-americans,  la idea seria posar una màquina de productes típics de diferents cultures. 

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Reempresa m’ha ajudat en tot el procés del traspàs del negoci. Apart de posar-me en contacte amb possibles compradors, ens ha ajudat en totes les gestions i tota la paperassa que comporta. De fet, amb Reempresa, he pogut vendre les dues bugaderies que tenia. Una la vam vendre l’any passat i ara ja estem venent aquesta.

 

Creus que és important treballar conjuntament durant un període per fer aquest traspàs?

C. Jo crec que amb  2-3 de dies, que es posi amb el meu marit seria suficient. Bàsicament els codis per accedir a les càmeres, la gestió de la pàgina web, el sabó, les instal·lacions, el funcionament de les màquines, no és molt complicat. És una empresa que es gestiona pràcticament sola.

 

Quin consell li donaries a una persona, que estigui plantejant-se venir a Reempresa, a vendre a una empresa o un reempredor?

C. Per suposat, l’animaria que vingués Reempresa. De fet, vaig recomanar fa temps  Reempresa a una noia del barri que volia cedir la seva empresa i em va dir que ja l’ha venut. Estic molt agraïda pel suport que m’ha  donat Reempresa.