"Aquí m’hi he guanyat molt bé la vida i he gaudit molt, volia trobar algú que li donés continuïtat"

Publicado el 29-01-2019Empresa: Nualart (Parada de mercat) | Localitat: Arenys de Mar | Cedent: Glòria Nualart Crous | Reemprenedora: Lourdes Capell Dorca

Glòria (cedent), explica’ns quina és l’activitat de la Parada de Mercat? 

Fa 42 anys que la parada es dedica a vendre productes com llegums cuites, bacallà, formatges i conserves. 

 

Qui va començar a portar la parada? 

La va començar a portar la meva mare quan estava embarassada d’una servidora. Imagina’t si fa anys!  

 

Lourdes (reemprenedor) i tu, a què et dedicaves abans d’adquirir la parada? 

Sempre he sigut carnissera, he estat despatxant carns i embotits.  

 

Molt bé, i com és que et vas plantejar reemprendre un negoci? 

Perquè vaig canviar de lloc de feina, de fet, vaig començar a treballar a una parada propera a la de la Sra.Glòria però no va anar bé i em vaig quedar sense feina. Mentre treballava allà em vaig assabentar que es traspassava aquesta parada de mercat i hi vaig veure una oportunitat per tenir una empresa pròpia. És cert que al principi vaig dubtar ja que mai havia tocat llegums i conserves però ho vaig parlar amb la Sra. Glòria i ho vaig veure més fàcil. 

 

I com vau conèixer Reempresa? 

PC: Va venir a la parada de mercat el Sr. Ricard Folch, treballador de Reempresa, i ens va explicar els serveis que s’ofereixen des de Reempresa. No ho coneixia i vaig pensar que encaixava amb el que estava buscant.  

 

I a partir d’aquest moment com van anar les converses? 

PC: La Lourdes ja havia sentit que es traspassava la parada de mercat, així doncs un dia va venir a la parada i en vam parlar. Des del primer moment vaig veure que encaixava ja que la Lourdes és molt vàlida per aquest tipus de feina.  

 

Tenies una data màxima de venta de la parada de mercat? 

PC: Doncs sí, estava molt limitada ja que havia de traspassar per motius de salut, m’havien d’operar. Em preocupava no poder traspassar-la, ja que l’alternativa era tancar una parada que porta més de 42 anys oberta. Aquí m’hi he guanyat molt bé la vida i he gaudit molt, volia trobar algú que li donés continuïtat. 

 

Quin consell donaries a algú que volgués vendre o que no pogués donar continuïtat a la seva empresa? 

PC: Que s’assessorés i que utilitzés els serveis de Reempresa, ens hem sentit molt acompanyades i crec que és de gran ajuda per tal de trobar possibles compradors. Hi ha molta gent amb ganes de muntar un negoci. 

 

I en el teu cas Lourdes, quin consell donaries a algú que es troba en situació d’atur com t’ha passat a tu i que es planteja el fet d’adquirir un negoci de cara a autoocupar-se? 

PR: Reempresa és una molt bona opció ja que dona un ventall molt ampli d’ofertes diferents. En el meu cas ho tenia clar ja que sempre he treballat en el mateix sector però potser per algú que estigui a l’atur i no sàpiga ben bé quina empresa adquirir els consultors donen un servei molt bo d’assessorament. De fet, ens hem sentit molt recolzades al llarg de tot el procés.  

 

Lourdes, preveus implementar algun canvi o alguna millora a la parada de mercat? 

PR: L’objectiu és anar ampliant, ara per ara tenim només llegums cuites però ens agradaria poder començar a fer menjar preparat. A més, la Glòria ens ha passat receptes de bunyols de bacallà, esqueixades, empedrats, etc. Crec que avui en dia el mercat alimentari va cap al menjar preparat ja que la gent té poc temps. Poder preparar menjar de qualitat i tenir-lo al moment podria ser una bona sortida. També havíem pensat d’ampliar la gama de formatges i anar consolidant. Que la gent estigui contenta amb el canvi i que es sentin a gust.  

 

Voleu afegir algun comentari a l’experiència amb Reempresa

PC: Doncs que ha sigut molt agradable treballar amb tots vosaltres i us donem les gràcies.