"Des de que vam iniciar el tràmit amb Reempresa vam veure que és un servei professional"

Publicado el 20-06-2024TRESLOCOS S.L | Ubicació: Barcelona | Cedents: Josep i Nicolas

1. En paraules vostres, com definiríeu breument a què es dedica l’empresa que heu cedit recentment?
N: La nostra empresa es dedica al disseny i comercialització de joieria i complements, englobat dins del concepte d’una marca pròpia, que vam crear fa més de vint anys.
 
2. Quin va ser el context o el motiu principal que us va portar a fer el pas de voler vendre el vostre projecte?
N: El motiu principal ha sigut per jubilació, després de vint anys treballant i posicionant la marca, arriba un punt que per edat toca jubilar-se. Evidentment, hi ha un tema de cansament després de tant de temps.
J: Cal dir que ha sigut més per l’edat que per cansament, arribem a tenir ara deu anys més per seguir treballant haguéssim continuat. Però la realitat és que arribats a aquest punt, un ha de fer el pas.
 
3. Quin tipus de reemprenedor necessitava l’empresa? Quin seria el perfil ideal des del vostre punt de vista?
J: El nostre perfil ideal de reemprenedor havia de ser algú més jove que nosaltres, amb uns coneixements de mercat i de com gestionar una empresa. La parella que ens ha comprat el negoci cobreix perfectament aquestes expectatives.
N: Des del meu punt de vista s’ha de tenir també un punt de vista creatiu pel tipus de sector en què estem.
 
4. I per algú que es plantegi emprendre un negoci?
N: Per part meva, crec que s’ha de tenir confiança en el projecte i creure en ell,  posar-li passió, tota la passió que es pugui i no deixar-se influenciar.
J: Des del meu punt de vista, cal tenir perseverança i passió.
 
5. Per què vau decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya concretament?
N: Vam conèixer Reempresa a través del nostre assessor comptable quan li vam explicar la situació en què ens trobàvem. Ell ja havia fet alguna operació amb Reempresa i ens ho va recomanar.
J: Aquest va ser el motiu i mira, ahir mateix vaig parlar amb ell i em va dir que està tramitant una altra venda amb Reempresa de Vic.
N: Nosaltres havíem indagat i sabíem que existien empreses que oferien aquest tipus de serveis, però sempre amb uns costos altíssims. Parlant amb l’assessor ens va recomanar que vinguéssim aquí.
 
6. Com us heu sentit acompanyats amb el servei recerca de Reempresa?
J: Des de que vam iniciar el tràmit amb Reempresa vam veure que és un servei professional i des de les primeres entrevistes ens va causar una grata impressió, tant la primera persona que es va rebre com qui ens ha gestionat el cas. També m’agradaria destacar la gram quantitat de gent que s'ha interessat per la nostra empresa.
N: Sobretot en el segon tram del procés, un cop contractat el servei Premium, va haver-hi una empenta molt important pel que fa a contactes.
 
7. Creieu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?
J: Absolutament sí, sens dubte. I possiblement un període d'entre dos i quatre mesos.
N: Depèn molt del tipus d'empresa que es compri i de les circumstàncies del cas, si ja es ve del sector es parteix amb avantatge, en el nostre cas, com a mínim ha de ser d'uns mesos.