“Hem tingut molt bona sintonia i hem estat treballant juntes un parell de mesos per conèixer el negoci ”

Publicado el 20-06-2018Empresa: Tintoreria Raclean | Cedent: Francisca Rodriguez | Reemprenedora: Isabel Carvajal

1. A què es dedica el negoci que has reemprès?

R: Principalment dóna servei a diversos hotels del Baix Llobregat, on presta el servei de rentat de roba dels clients dels hotels, oferint el servei de recollida i entrega el mateix dia. Complementa les vendes oferint el servei també a particulars, disposant d’un punt de venda en el Centre Comercial Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, zona amb una alta densitat de població.

2. Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

R: Tinc moltes idees, a més d’intentar augmentar el número d’hotels oferint-lo a hotels d’altres zones estic pensant oferir també aquest servei a altres tipus d’establiments com per exemple Hospitals. Crearé una pàgina web i començaré a treballar les xarxes socials.

També m’agradaria disposar de més punts de venda, creant aliances amb altres tipus de comerços que puguin fer la recollida de roba.

Considero que la capacitat productiva pot ser superior, gràcies a la meva formació i experiència en aquest àmbit considero que puc aprofitar els meus coneixements per augmentar-la.

3. Quin acompanyament heu pactat amb el cedent per què et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?

R: Des del principi hem tingut molt bona sintonia amb els cedents, hem fet un període de dos mesos previs d’aprenentatge, on he pogut veure amb detall tot el funcionament de la companyia, he conegut a les treballadores i els principals clients.

C: Estem en constant contacte i estan disposats en col·laborar i ajudar en tot el necessari.

4. Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

R: Actualment hi ha dos treballadores en producció més jo que em dedicaré a les tasques comercials i direcció. Inicialment es preveu contractació temporal per puntes de treball, les quals coincideixen amb la temporada de Fires.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

C: Des de la primera reunió i fins la signatura de la cessió uns 3 mesos.

 

6. Has seguit els tallers de formació proposats per Reempresa? Han estat útils per afrontar el procés de compravenda?

R: No he fet la formació específica de tallers de Reempresa. Sí he demanat assessorament als tècnics, els quals m’han guiat en la compravenda, realització de contractes i en l’anàlisi de la viabilitat. Hem treballat conjuntament l’elaboració d’un Pla de Reemprenedor.

7. Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

C: És important trobar la persona adequada amb moltes ganes, entusiasme i que l’apassioni aquesta nova etapa.

Flexibilitat en el procés perquè totes dues parts hauran de fer certes concessions per poder arribar a un acord. Per això és important crear una bona relació.

R: Intentar que el cedent tingui cert interès en el funcionament futur de la companyia, en el meu cas el cedent és el propietari del local i  depèn del bon funcionament que li pugui pagar el lloguer del local. A més de tenir la satisfacció personal de continuïtat d’un negoci que ells mateixos van crear fa molts anys així com la continuïtat de treball per les dues persones que va contractar.