"Per a mi l’experiència ha estat molt satisfactòria i ho recomano altament."

Publicado el 10-03-2023Pippo | Ubicació: Premià de Mar | Nom del cedent: José Miguel Roca Castell (C) | Nom de la reemprenedora: Elisabeth Reichenpfader (R)

Josep Miquel, ens pots explicar a què es dedica Pippo i perquè vas decidir vendre-la?
C: Pippo és una perruqueria canina que es dedica a treballar el cabell i el cuidat del mantell i de la higiene dels gossos en general. Vaig adquirir Pippo per traspàs ara farà quasi 7 anys. Aleshores aquest negoci ja feia uns 20 anys que existia.
He decidit vendre el Pippo per temes personals, ja que he canviat de domicili i estic molt allunyat del negoci i no és pràctic.

Josep Miquel, quin acompanyament li faràs a l’Elisabeth?
C: Ja he iniciat un acompanyament a l’Elisabeth, que és nova en l’ofici, perquè pugui assumir la feina i conèixer a la clientela. Estaré amb ella per poder acomiadar-me dels clients i presentar-la, perquè la gent senti que no se l’abandona, sinó que hi haurà una continuïtat, que encara serà el mateix servei, la mateixa dinàmica i el mateix nivell de qualitat que ha tingut l’empresa fins ara.

L’Elisabeth està aprenent la manera de treballar, per ser més eficient i tenir-ho tot organitzat, tal com està funcionant el negoci en l’actualitat.

Josep Miquel, quin consell li donaries a un empresari que volgués vendre la seva empresa?
C: Li diria que la mantingui al dia i activa per poder vendre-la en unes condicions correctes. Seguir treballant fins al moment de despendre’s d’ella; aquest és l’únic consell per poder vendre-la com una empresa que funciona i poder continuar mantenint viu el projecte. El valor que té Pippo es deu a això: mai he deixat de mimar-la, tot i que porto temps intentant vendre-la. S’ha treballat i s’ha cuidat de la mateixa manera fins al darrer dia, buscant la perfecció en tots els detalls sense escatimar en res.

Elisabeth, quina és la teva opinió del servei de Reempresa?
R: A mi haver contactat amb Reempresa m’ha obert la possibilitat de tenir assessorament de tot, tant en l’aspecte econòmic i legal, com en l’elaboració del programa de la compra. Em van assessorar i em van aclarir molts dubtes que tenia inicialment. Vam poder fer una diagnosi de la viabilitat del negoci, de la magnitud de la inversió, del risc... Tots aquests factors eren molt important per a mi a l’hora de prendre la decisió de si aquest negoci era assequible per les meves condicions econòmiques i per les expectatives que jo tenia.

Francament, m’he sentit molt recolzada per les persones que m’han acompanyat en aquest procés de Reempresa i he sentit que de primera mà tenia tota aquesta informació que jo necessitava al moment previ i durant la presa de cadascuna d’aquestes decisions al llarg d’aquesta transició fins a arribar al punt que estem avui, que ha estat finalment l’adquisició d’aquest negoci, que va començar com un projecte i que avui és un objectiu aconseguit.

Elisabeth, per què et vas fixar en aquest negoci?
R: Jo vinc d’un sector molt competitiu i francament estava una mica cansada del món de la Marina Mercant i necessitava un respir.
Necessitava donar un tomb a la meva vida, treballar per a mi, assolir les meves pròpies fites i traçar-me nous objectius. Tornar a passar de ser autosuficient a generar els meus propis ingressos, prendre les meves pròpies decisions i sentir-me lliure de dominar la meva economia i no dependre d’altres persones, sinó de mi mateixa, de les meves capacitats, de poder expressar-me i deixar el món d’on vinc per entrar en un món més creatiu, tenint la satisfacció immediata del bon fer, i fer feliç a un client així com gaudir del contacte d’un animal viu.

He fet un canvi radical, del sector d’on jo venia al que pretenc dedicar-me ara i em va interessar tant, que em vaig bolcar, formar i preparar per aconseguir-ho i ara ... tisores en mà per fer tot el que toqui!

Elisabeth, quin consell li donaries a un emprenedor que vol comprar un negoci?
R: Bé, donada la meva experiència, dir que està molt bé que hi hagi un servei com el que ofereix Reempresa, un servei que acompanya, assessora i que recolza a les persones que no tenen el  coneixement que cal sobre tots els aspectes jurídics i financers. Anar acompanyada de persones que tenen aquesta capacitat i que es dediquen de ple a això, fa més planera la presa de petites decisions al llarg del procés.

També és important l’aspecte econòmic, ja que al ser un servei subvencionat, evita que es quedin tants diners en el camí en assessories i informes financers. A Reempresa teniu un equip de treball que és multidisciplinari i els usuaris podem, en un mateix lloc, assessorar-nos en tots aquests aspectes i sentir-nos recolzats. El fet de poder aconseguir-ho de manera gratuïta és una cosa que jo he valorat molt en aquest procés, perquè et minimitzen aquests costos de cara a emprendre un projecte empresarial, ja que de vegades vas just amb els diners. Per a mi l’experiència ha estat molt satisfactòria i ho recomano altament.