"Reempresa ens va servir per orientar-nos en la cerca i conèixer l’oferta del mercat de compra-venda de negocis"

Publicado el 18-07-2022FEST!Badalona | Ubicació: Badalona | Nom dels reemprenedors/es: Lluis Basella (R) i Mayte Fernández (R)

Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?
Vam iniciar l’assessorament a l’IMPO de l’Ajuntament de Badalona per muntar el projecte des de 0. Des d’allà ens van aconsellar que si no descartàvem locals en traspàs, podíem entrar al programa Reempresa i estudiar opcions de negocis a la venda a tota Catalunya.
 
Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?
Vam valorar tant cafeteries i granges com pastisseries amb degustació, però volíem una zona molt determinada a Badalona i no vam tenir sort amb el portal.
 
Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?
Doncs tot i que no vam trobar al cedent en el portal Reempresa ens va servir per orientar-nos en la cerca i conèixer l’oferta del mercat de compra-venda de negocis, a més amb informació contrastada. Això, junt amb l’assessorament i el coneixement del procés que vam adquirir amb l’acompanyament de l’equip tècnic de l’IMPO ens va fer més fàcil prendre decisions.
 
Amb quantes empreses ha tingut contacte?  Fins a quina fase de Reempresa ha arribat? Actualment està en algun procés? Quina és la seva experiència al respecte?
Com dèiem, finalment vam tenir només contacte amb un negoci que no estava donat d’alta a Reempresa, però que va estar d’acord en dur a terme la resta del procés dins el programa. Hem fet el pla de Reempresa per estudiar la viabilitat i capitalitzar l’atur, els precontractes  i la signatura de compravenda.
Sense l’ajuda del personal de l’IMPO hauríem trigat molt més de temps en fer-ho... o llençat la tovallola. En canvi, un cop vam decidir que en lloc de començar de 0 aprofitaríem l’oportunitat del traspàs vam trigar poc més de dos mesos en tancar-ho tot.
 
Quins són els avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?
Els avantatges que hem trobat han estat el suport, la informació i fins i tot formació, l’autoconeixement del nostre propi projecte i la resiliència.
Les dificultats van venir en establir l’ordre i treballar els calendaris d’actuacions respectant el temps i les emocions de les altres parts, a més de certs nervis pels temps d’espera en alguns aspectes burocràtics.
 
Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
L’únic comentari a destacar és l’agraïment per l’ajuda i la professionalitat que ens hem trobat. Sense l’IMPO hauria estat molt més difícil. Gràcies!
 
Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?
Que tiri endavant, el millor de veure els somnis fets realitat, és el camí per on passes fins a arribar a la meta.