"Reempresa permet tenir unes pautes a seguir durant el procés"

Publicado el 09-03-2022Tot Dolç | Ubicació: Cassà de la Selva | Nom del cedent: Glòria Lòpez (C) | Nom reemprenedor: Elisenda Ferrús (R)

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?
C:   La venda al por menor de caramels, llaminadures, vendes de regals, i serveis i productes de celebracions com aniversaris, comunions,...
 
Per què vas decidir posar-la a la venda?
C:   Per motius de jubilació.
 
Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?
R:   Sempre he volgut ser empresària. El covid em va deixar sense l’anterior feina i era el moment de fer el pas. He preferit mirar negocis en actiu perquè iniciar un negoci propi ho veia molt més complicat.
M’ha encaixat aquest negoci perquè vaig veure que era un comerç i estava relacionat amb temes de celebracions que jo ja havia desenvolupat en l’anterior feina. A més a més, la filosofia del negoci i la tipologia de producte de qualitat s’adequava molt al que jo buscava.
 
Vols fer algun canvi o innovació?
R:  Sí, intentaré potenciar i fer-me més visible en tot lo relacionat en màrqueting digital. Pàgina web, xarxes socials,...
 
Quin servei us ha ofert Reempresa?
C:  Tot el servei, des de la presa de contacte, la mediació entre les dues parts i també la part final de l’acord i document.
R:  Molt bon servei. Ja havia fet algun procés anterior, però no m’havia encaixat del tot, i aquest negoci sí que des del principi vaig veure que era l’ideal per mi, i fer-ho a través de Reempresa permet tenir unes pautes a seguir durant el procés.
 
Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
R: Sí, va ser relativament fàcil i ràpid, les dues parts teníem la intenció de comprar i vendre i encaixaven els perfils mútuament.
 
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C:  Treballarem conjuntament fins passat pasqua (uns 2 mesos i mig), que és una època precisament forta. És una part important per garantir el bon funcionament i ajudar a la nova persona reemprenedora als seus inicis.
R: Sense la predisposició i  l’acompanyament inicial de la part cedent segurament no hauria agafat el negoci. Ella (la cedent) té tota l’experiència i és bàsic per a mi aquest acompanyament inicial, tant per la gestió del negoci com també pel tracte i el manteniment dels clients.
 
Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C:  A un cedent, que us vingui a veure! Estic recomanant reempresa a propietaris de negocis que conec i que també es jubilen perquè a mi m’ha anat molt bé. Llavors és qüestió de trobar el perfil i la persona ideal, amb ganes d’emprendre i de treballar.
R:  Identificar bé la tipologia de negoci que un vol. En el cas d’una reempresa; el contacte, la entesa i la confiança amb la persona que et cedeix l’empresa és molt important, perquè ella és l’essència del negoci durant tots aquests anys.