"Reempresa t’aporta molta informació sobre el procés i s’ajusta a les necessitats de cada empresa"

Publicado el 13-10-2019Empresa: Tintea. Localitat: Barcelona | Cedent: Alicia Ruiz | Reemprenedors: Sergio Santiago Arnal

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

És una botiga de tòners i consumibles per a impressores així com venda de material d’oficina situada a la zona de Joanic de Barcelona. La botiga forma part de la franquícia Tintea.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: A la botiga sempre hi ha treballat el meu pare. Jo he estat la propietària del negoci, però, qui estava sempre cara al públic era ell. Ara, però, el meu pare es jubila i és per això que vaig plantejar-me posar-la a la venda i que algú pogués agafar el relleu.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R: Després de 21 anys treballant com a administratiu per a una gran marca de roba em vaig quedar a l’atur. Un dia, comentant amb l’Alicia (la meva cunyada) l’estat del mercat laboral em va comentar que volia vendre l’empresa i que poder em podia interessar comprar-la. A partir d’aleshores, vaig estudiar la viabilitat del projecte i les opcions de finançament. 

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: M’agradaria oferir un servei de copisteria així com començar a vendre material escolar. Hi ha una escola molt a prop i crec que serà un producte interessant.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Sempre he estat treballant com a administratiu.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Inicialment, quan encara no tenia comprador, em van explicar tot el circuit i les passes que hauríem de seguir. Un cop els vaig informar que ja tenia una persona interessada em van assessorar durant la signatura del precontracte i contracte de compravenda.

R: M’han ajudat a realitzar el pla econòmic i financer per tal de demanar la capitalització de l’atur així com la redacció i assessorament durant el precontracte i contracte de compravenda.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: En Sergio porta des de principis de setembre venint a la botiga per anar-se informant i familiaritzant amb el producte i el funcionament. Trobo essencial aquest període d’acompanyament per tal de que el relleu sigui el més productiu possible.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Els diria tant a cedent com a reemprendor que l’experiència amb Reempresa és fàcil i positiva. T’aporten molta informació sobre el procés i s’ajusten a les necessitats de cada empresa. El servei i l’atenció que ofereixen són molt bons. 

R: Al reemprenedor li diria que aprofiti l’assessorament a l’hora de demanar la capitalització ja que es treballa un pla econòmic i financer molt útil.