Antoni Abad (Cecot) "Reempresa és la major multinacional del país"

http://cerdanyola.info

Publicat el 13-04-2018

Data d'inici: 13-04-2018

Data final: 13-04-2018



El president de la Patronal CECOT i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, creu que el concepte d’emprenedoria no s’ha de limitar només a les grans inversions, sinó que també ho són aquelles inversions més modestes, tal com ja ho fan a Europa des de fa un temps. Una experiència la de Reempresa que si bé en el seu dia va ser una il·lusió, avui en dia és sinònim d’èxit contrastat, al qual se li vol donar continuïtat.

Com a dades generals de Reempresa, Abad va destacar diverses qüestions. Que malgrat les previsions inicials, només un terç de persones que arriben a la jubilació són les que posen la seva empresa a la venda; que aquest negoci que se li dona continuitat és 7 vegades més fàcil de portar-lo endavant que començar-ne un de nou i, pel que fa al perfils que hi intervenen són, entre d'altres, un tècnic executiu que té experiència en gestionar o l'emprenedor que renova la visió del negoci adquirit.

Imprescindible la col·laboració dels sectors públic i privat

Per a que tot això passi, Abad creu que s’ha de produir confiança, tot fent les coses bé, proximitat i, no menys important, una col·laboració estreta entre el sector públic i privat, la qual qualifica d’excel·lent i que fa possible uns resultats espectaculars.

De la seva banda, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, explica fins a quin punt és important i necessària la col·laboració entre els sectors públic i privat per a que aquesta iniciativa estigui triomfant, ja que on no hi arriba un hi arriba l’altre.

La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, destacava la filosofia d’aquest programa, la qual permet que una empresa que funciona i genera llocs de treball no tanqui, ja sigui per jubilació del propietari o perquè vol encetar una altra experiència, ja que través d’aquest programa es facilita el seu traspàs a un altre emprenedor i, d’aquesta manera, continuar amb la seva activitat.

Haro també deia que si bé abans de l’aparició d’aquest programa ja es treballava en temes d’emprenedoria i traspassos, es a partir de l’aparició de Reempresa que es produeix un salt qualitatiu de confiança entre els cedents i els emprenedors perquè estan acompanyats durant tot el procés. En aquest sentit, va destacar les 6 empreses que han pogut fer aquesta iniciativa amb èxit i que ha permès conservar els seus llocs de treball.

Finalment, l’alcalde de la ciutat, Carles Escolà, també es va mostrar satisfet amb aquest programa perquè un dels seu objectius és preservar i dinamitzar el teixit productiu, aspectes fonamentals per al govern municipal.

Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A través de Reempresa s’ofereix assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa.

El Servei de Treball i Promoció Econòmica de l'Ajuntament és un punt d'atenció de la xarxa de Catalunya i gestiona principalment cedents i reeemprenedors/es de l'àrea de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac. A través de Reempresa ja s'han cedit amb èxit més de 1.300 empreses en funcionament.

El servei està coordinat per professionals del món de la reimpresa amb suport de la xarxa de col·laboradors i no té cap cost per a les persones usuàries perquè el projecte compta amb cofinançament públic.

Font: http://cerdanyola.info

Reempresa als mitjans