Publicat el 10-11-2012
“Arribar i fer rutllar una empresa que ja està en moviment és guanyar temps, i si parlem de rendibilitat, el temps són diners”
Nom: Isabel Donaire Martínez i Isabel Sánchez Teruel
Perfil: Cedents
Edat: 52 i 47 anys.
Nom de l’empresa: Belso G.I.S., SL
Població: Barcelona
Any de constitució: 2003
Motiu de la venda: Canvi de domicili.
Entrevista:
1. Ens pot explicar breument quina és l’activitat de la seva empresa?
Empresa de serveis de màrqueting i comunicació. Realitzem també producció: impressió digital, marcatge de regal personalitzat i retolació, amb impressió en gran format.
2. Per què ha decidit posar-la a la venda?
Som dues sòcies amb més de 25 anys d’experiència i, tanmateix, treballant juntes. Hi ha moments en la vida en els que una persona necessita prioritzar els interessos familiars; i aquests, si no són compatibles amb els professionals obliguen a prendre decisions com ara la dissolució de la societat. En el nostre cas, amb el consentiment i vistiplau de l’altre persona, que a més de sòcia i per sobre de tot és amiga, i que no desitja donar continuïtat el projecte de Belso en solitari, o fer la recerca d’un nou soci-inversor. Per totes dues acaba sent un tancament d’etapa, i arribem a aquesta determinació després de meditar-ho molt i, evidentment, desitjant que la nostra empresa segueixi creixent.
3. Quin tipus de reemprenedor necessita la seva empresa? Quin perfil seria l’idoni?
Belso necessita una persona dinàmica, pro-activa, amb coneixements de gestió d’empresa, que li agradi la relació directa amb el client. El funcionament de la maquinària –plotter, impressió digital, etc.- és quelcom que s’aprèn amb relativa facilitat. Actualment existeix una primera cartera de clients (empreses) que s’han fidelitzat al llarg dels anys, i una segona constituïda per clients finals o empreses de la zona ubicades a @22 de Barcelona.
4. Quin servei li ofereix Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa?
Ens agrada treballar bé, considerem que és important un cop s’ha pres la decisió de cedir l’empresa fer-ho guiat, amb el suport d’una entitat que et brinda professionals amb experiència i coneixement del mercat; experts en l’àrea econòmica, aspectes jurídics, etc.
Vàrem decidir adreçar-nos al Centre de Reempresa perquè ens semblava seriosa la seva forma de gestionar, les referències a partir d’altres empresaris eren bones i les eines de comunicació consultades, com per exemple, la web, ens transmetien suficient confiança com per delegar aquesta operació de traspàs, tan important per nosaltres, emprenedores, que hem treballat molt per consolidar la nostra empresa de comunicació.
5. Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?
Creiem que pot facilitar moltíssim un donar continuïtat a Belso incrementant el seu valor i potencial de negoci; és a dir, el nou reemprenedor arriba amb el seu bagatge, nous clients, idees per fer créixer el negoci… i tanmateix, es troba que arriba als clients existents de Belso de la ma d’aquelles persones que han establert una relació de confiança mútua “client-proveïdor”, arriba mantenint la comunicació, vivint una transició còmoda, amb una feina garantida des del primer dia; aprenent, funcionament de la maquinària i altres detalls, i això és molt important, de manera fluïda, amb rendibilitat des del primer dia. Nosaltres, brindem aquesta opció al nou reemprenedor que arribi a Belso.
6. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquest suport?
Sens dubte, ara que hem viscut i sabem el que costa, més que mai, sabem que si haguéssim iniciat l’activitat a partir d’una empresa creada, amb un punt de partida com ara: constitució de l’empresa, cartera de clients, bona ubicació, personal que ens formés… És clar, d’haver trobat una oferta que encaixés en les nostres necessitats, sabem que el període de transició, de comunicar qui ets, què fas, obrir-se camí… i això és força temps, t’ho estalvies. Arribar i fer rutllar una empresa que ja està en moviment, és guanyar temps, i si parlem de rendibilitat: el temps són diners.