L’equip del Centre de Reempresa de Catalunya aconsegueix aquesta setmana arribar a les 500 reempreses d’èxit
El Centre de Reempresa de Catalunya ha concentrat aquest any tots els esforços en l’activitat de Networking, anomenada Matchings Reempresa, en la que han concertat prop més de 200 entrevistes de reemprenedors amb 30 empreses cedents de diferents sectors i poblacions catalanes. Des d’una empresa de disseny; una indústria de transformació de plàstics; una corredoria d’assegurances; una empresa distribuïdora i comercialitzadora d’aliments ecològics; una empresa de fabricació de maquinària i mobiliari pel sector sanitari; a un e-commerce de perfumeria, cosmètica i productes de perruqueria. Aquests i altres negocis han estat presents al “Matchings Reempresa”, un espai on diferents reemprenedors s’han entrevistat amb els propietaris de negocis i empreses que estan prop de la jubilació i cerquen persones per traspassar-los l’activitat. Les entrevistes d’aproximadament 25 minuts han permès facilitar la informació necessària per iniciar processos de cessió que puguin portar, finalment, a una futura i desitjable transmissió. Amb aquest primer contacte, el Centre de Reempresa ha aproximat persones disposades a donar continuïtat a aquestes trenta empreses i farà el seguiment i acompanyament dels contactes en els propers mesos.
Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya afirma que “aquesta és una activitat un pèl arriscada que vam posar en marxa en el saló del 2012 i que té molt bona acceptació per part de cedents i de reemprenedors. No només té acceptació sinó que prop del 30% de les empreses participants es reemprendran amb èxit abans de finalitzar l’any.”
Per corroborar l’èxit d’aquesta activitat, durant les conferències organitzades per Reempresa el primer dia de Saló, hi han participat cedents i reemprenedors d’empreses que es van conèixer en el MatchingsReempresa del 2014 i que, finalment, van realitzar l’operació de reempresa amb èxit.
En aquesta activitat hi han participat activament els 64 punts d’atenció de Reempresa ubicats a Catalunya i que han aportat tant cedents com possibles reemprenedors interessats en elles. Seixanta-quatre punts d’atenció que els principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya han anat obrint durant aquests anys: set d’aquests punts presten servei específic al Mercat Sectorial del Comerç.
Durant el primer dia del saló, hi ha hagut les conferències de Javier Gómez, professor de la UPF que ha parlat del valor de les empreses, com valorar-les i saber de què en depèn el seu valor. Per altra banda, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya ha explicat als assistents a la conferència com funciona el mercat de Reempresa i quins són els 7 obstacles que cada persona interessada ha d’evitar. A més, diversos testimonials han pogut explicar la seva experiència i resoldre alguns dubtes als assistents.
Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya i Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona han explicat durant el saló la vehiculació d’instruments que CaixaBank posa a disposició de tots els reemprenedors mitjançant la seva xarxa d’agents i oficines, per tal d’ajudar-los a continuar un projecte empresarial.
A la tarda, Clàudia Massó, consultora del Centre de Reempresa ha explicat als visitants del saló els passos que s’han de seguir per reemprendre.
A més, durant el matí, el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig ha passat per l’stand de Reempresa amb el president del Centre de Reempresa de Catalunya Antoni Abad.
Descarregueu aquí fotografies relacionades.
Sobre la Reempresa
Aquesta iniciativa pionera a l’estat espanyol, es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, de la Fundació Cp’Ac amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu. L’any 2012, un conveni amb la Diputació de Barcelona va fer possible que Reempresa arribi durant aquesta any a diferents ajuntaments de la província de Barcelona mitjançant les àrees de promoció econòmica i els tècnics i experts que hi treballen en elles.
La Reempresa és un instrument que pretén incidir directament en la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. “S’han dedicat molts esforços, especialment en els darrers anys, en fomentar i facilitar la creació d’empreses però hem oblidat que, tant important com la creació, si no més, és afavorir la continuïtat”, va afirmar Antoni Abad, president de la Cecot en l’acte de presentació del projecte.
La metodologia de treball de la Reempresa es basa en l’atenció presencial i part de gestió on-line. En aquest sentit, l’apertura de les delegacions a les províncies catalanes, i els punts d’atenció Reempresa, facilita l’accés i agilita el procés de reemprendre a qualsevol persona que visqui a Catalunya i a qualsevol empresa implantada al nostre país.
Informació corporativa
La Reempresa és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor – pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.
El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari o propietaris- cedents- mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament habitual sense entrebancs per l’entorn empresarial proper.
El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci, que parteix d’una situació millor objectivament que la de la possible creació de nou.
Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.
Sobre bizbarcelona
Bizbarcelona, que se celebra al recinte firal de Montjuïc l’1 i 2 de juliol, aglutina infinitat de propostes que contribueixen a accelerar el creixement empresarial i la creació de nous negocis. Amb més de 160 conferències i tallers, així com espais d’assessorament i networking, el saló de Fira de Barcelona per a pimes, autònoms i emprenedors dedicarà especial atenció a conèixer vies alternatives d’accés al finançament.