T’agradaria reemprendre en el sector agropecuari?

Publicado el 12-07-2019

Fecha de inicio: 12-07-2019

Fecha final: 12-07-2019T’interessa el sector agropecuari? T’agradaria reemprendre en aquest sector? Si estàs pensant en adquirir un empresa del sector agropecuari les Societats de Transformació Agrària (SAT) són una opció. Les SAT són una forma jurídica que permet als productors del sector agrari associar-se. És una figura poc habitual, però que comporta diversos beneficis: bonificació en la quota de l’impost sobre activitats econòmiques, es pot constituir la societat mitjançant contracte privat (no cal elevar-ho a públic) i no s’exigeix un capital mínim per a la seva constitució.  

 

A tancament de l’any 2018 constaven a Catalunya 1.169 Societats Agràries de Transformació, sent Lleida la província on tenen més representació (dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació).  

 

Característiques de les SAT 

 

Constitució i socis de les SAT 

 

Capital social de les SAT 

 

Responsabilitat dels socis de la SAT 

 

Òrgans socials de les SAT 

 

Fiscalitat de les SAT 

 

Normativa de les SAT 

 

Has de saber... 

Les empreses del sector agropecuari assessorades per Reempresa corresponen a les següents activitats: granja (70%), ramaderia (20%) i caça i pesca (10%) (dades del Centre de Reempresa de Catalunya). 

Des del mes d’abril d’aquest 2019, els afiliats i afiliades d’Unió de Pagesos poden adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on reben atenció personalitzada gràcies a l’acord signat entre el sindicat i la patronal Cecot per difondre el servei. 

L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels seus afiliats i afiliades i per l’altra, evitar el tancament de petites explotacions familiars agrícoles i ramaderes del país per falta de relleu i la destrucció d’ocupació. Pots trobar-ne més informació aquí

 

Troba la teva empresa! 

Anima’t a reemprendre i consulta les empreses del sector agropecuari que es troben al Market Place de Reempresa.

 

marketplace_empreses_venda

Informaciones de interés