“A Reempresa ja hem salvat més de 4.000 empreses i els llocs de feina de totes elles”, Laura Sallent, directora de Reempresa

Ràdio Comerç

Publicado el 11-03-2024

Fecha de inicio: 11-03-2024

Fecha final: 11-03-2024La seu de la Patronal Cecot va acollir el passat dijous, 22 de febrer, la primera edició de Reempresa Connect, un acte on es van presentar empreses en venda del sector comerç i es va organitzar un espai de networking on les persones reemprenedores interessades es van poder reunir amb els propietaris i propietàries de les empreses cedents.

“El nostre objectiu últim és lluitar per preservar el teixit empresarial del nostre país.”, ha declarat la directora del departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, Laura Sallent, en una entrevista a Ràdio Comerç.

Sallent manifesta que el propòsit fonamental de “Reempresa Connect”, és el de crear connexions i possibilitats de negoci. L’activitat consisteix en una presentació breu de les empreses en cessió d’un sector específic, on les persones reemprenedores poden fer les preguntes que considerin oportunes. Finalment, hi ha un espai de networking, on les persones cedents i reemprenedores es poden posar en contacte i intercanviar informació.  A més, les persones assistents es poden reunir amb els gestors financers i consultors i consultores de Reempresa, experts en la compravenda d’empreses.

La directora que fa referència a l’acte com un  “speed networking”,  explica que es tracta de trobades ràpides entre la part cedent i reemprenedora, que pot anar des d’un contacte esporàdic com a transcendir en converses més llargues que concloguin, amb els mesos, en una operació efectiva de transmissió empresarial.

Des de la seva creació, Reempresa ha rebut un suport impressionant, explica Sallent, amb més de 20.000 compradors potencials registrats; la demanda supera clarament l'oferta. Els perfils dels reemprenedors varien; des de persones en situació de desocupació fins a empreses consolidades que busquen expandir-se mitjançant l'adquisició d'altres negocis. De fet, Sallent explica que el perfil d’inversos és el més minoritari, ja que es tracta d’empreses petites i negocis.

Els resultats parlen per si mateixos. Reempresa ha evitat el tancament de més de 4.500 empreses arreu de Catalunya, garantint la continuïtat de més de 12.500 llocs de treball. Aquest èxit no només té un impacte econòmic, sinó que també contribueix a mantenir viva la vitalitat del teixit empresarial català.

En definitiva, Reempresa Connect no és només un esdeveniment de networking, sinó una prova més de l’objectiu últim del servei de Reempresa “és lluitar per preservar el teixit empresarial del nostre país” explica Sallent.

Mira l'entrevista sencera.

Reempresa en los medios