El programa Reempresa evita el tancament de 100 parades de mercats de la demarcació de Barcelona

viaempresa

Publicado el 16-02-2024

Fecha de inicio: 16-02-2024

Fecha final: 16-02-2024La iniciativa de la Cecot i la Diputació facilita el traspàs de 60 negocis i la reobertura de més de 40

El programa Reempresa Mercats Municipals ha permès "salvar" 103 parades de mercats d’arreu de la demarcació de Barcelona els darrers sis anys. La iniciativa, impulsada per la patronal Cecot amb la implicació de la Diputació de Barcelona, ha facilitat el traspàs de 61 negocis en funcionament i la reobertura de 42 parades que estaven tancades.

El programa posa en comú els propietaris de les parades i persones interessades en invertir en aquests negocis, alhora que ofereix assessorament durant tot el procés burocràtic. El centenar de parades preservades ha permès, de retruc, garantir 191 llocs de treball, segons les dades presentades aquest dijous des del mercat de Sant Andreu de la Barca.

Entre els paradistes que busquen relleu, el 62% són dones. Pel que fa al motiu principal de cessió de les parades de mercat en funcionament, la meitat dels paradistes atesos (48,87%) busca relleu a causa de la jubilació. Un 14,29% necessita deixar la parada per motius de salut, un 12,78% per canvi de professió i, entre la resta de causes minoritàries, figuren motius personals (6,77%), impossibilitat de portar el negoci (4,51%), canvi de domicili (3,76%), falta de temps (3%), cansament (2,26%), jubilació anticipada (2,26%) i necessitats de conciliació familiar (1,5%).

El Vallès Occidental (41%) i el Baix Llobregat (28,5%) concentren més de la meitat dels relleus de parades completats fins ara pel programa Reempresa Mercats Municipals. Pel que fa a l’oferta de parades de mercat disponibles, destaca també el Vallès Occidental (33,5%), seguit del Baix Llobregat i el Garraf amb un 21% cadascuna d’elles.

Garantir el futur dels mercats
Les parades de mercat disponibles gestionades per ajuntaments o societats gestores es publiquen en un web específic, on actualment s’oferten unes 170 parades. Un equip de tècnics dels diferents punts d’atenció de Reempresa i els tècnics de mercats i comerç dels ajuntaments ajuda els futurs emprenedors en la cerca d’oportunitats i els assessora sobre el procediment d’adquisició de cada cas.

Accedir a la notícia

Reempresa en los medios