Reempresa evita la pèrdua de 10.000 llocs de feina

diarideterrassa.com

Publicado el 18-07-2022

Fecha de inicio: 18-07-2022

Fecha final: 18-07-2022Segons l’última actualització de dades, Reempresa ha arribat també a una altra xifra rodona: ha sobrepassat la barrera de les 3.500 empreses traspassades, és a dir, ha evitat el tancament de més de 3.500 empreses.

“Arran de la pandèmia, malauradament moltes empreses van tancar i vam notar una davallada en els empresaris que s’adreçaven al nostre servei, però ara hem tornat a remuntar. Esperem tancar l’any al mateix nivell que 2018 i 2019”, comenta Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya.

Els casos d’èxit de la iniciativa, que busca posar en contacte empresaris que per motius diversos volen deixar els seus negocis en funcionament i emprenedors que volen posar en marxa un projecte empresarial sense haver de començar de zero, han generat una inversió induïda de més de 166 milions d’euros.

Un 33% dels negocis venuts a través del servei són del sector comerç, seguit dels negocis del sector hostaler, que representen el 31% del total de reempreses d’èxit. Les empreses del sector serveis representen un 28% del total de transaccions, seguit de la indústria (5%) i la construcció (2%).

Un 55% de les persones que han venut un negoci a través de Reempresa són homes. La majoria de venedors, un 35% tenien més de 60 anys.

Quant als compradors, també predominen els homes, amb un 60%. Per edats, el primer grup és el de 40 a 50 anys, amb un 34%; el segon, el de 50 a 60 anys, amb un 30%; i el tercer, el de 30 a 40 anys, amb un 20%.

“Cada cop tenim més reemprenedors-empresa, és a dir, companyies que volen adquirir altres negocis com a via de creixement. De totes maneres, els compradors físics continuen sent majoria. El 38% són persones desocupades, però van a la baixa”, explica Sallent.

233 OPERACIONS A TERRASSA

Terrassa, Reempresa disposa d’un punt d’atenció a l’Ajuntament i un a la Cecot. L’evolució és positiva. Des de la posada en marxa del servei el 2011, s’han aconseguit 233 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de 10,7 milions d’euros i s’han salvaguardat 650 llocs de feina.

Quant a les transaccions, hi ha dos sectors que empaten en primera posició: el comerç i l’hostaleria, cada un d’ells amb un 31% de les operacions de compravenda registrades.

“Des dels inicis, moltes entitats de tipologies molt diferents s’han sumat a la marca Reempresa i han fet créixer el mercat de compravenda de pimes a nivell de tot Catalunya, on actualment tenim 80 punts d’atenció. Això ens permet tenir una capil·laritat territorial molt important”, destaca Sallent, que indica que el repte de futur és continuar sumant entitats públiques, privades, agents socials i col·legis professionals a Reempresa.

Font: Diari de Terrassa

Reempresa en los medios