Uns 60 empresaris i emprenedors participen en la Matinal de la Reempresa del Vallès Oriental

somvalles.cat

Publicado el 21-06-2021

Fecha de inicio: 21-06-2021

Fecha final: 21-06-2021



Uns 60 empresaris i emprenedors del Vallès Oriental han participat aquest divendres en la Matinal virtual de la Reempresa, una iniciativa organitzada per la patronal Cecot i la Diputació de Barcelona amb el suport d'ajuntaments com el de Granollers, Mollet i les Franqueses, entre d’altres. La sessió ha inclòs activitats i conferències per afavorir la transmissió de pimes a la comarca, posant en contacte empresaris que busquen vendre la seva empresa i emprenedors que volen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

D’una banda s’han organitzat dues conferències per assessorar els possibles cedents i els reemprenedors interessats en el programa, en què s’han explicat les característiques, els riscos i els avantatges de reemprendre. També hi ha hagut un elevator pitch, en què els empresaris, una quinzena, han presentat la seva empresa a diferents emprenedors en només dos minuts, i un espai de matchings, en què la resta de participants s’han entrevistat durant 30 minuts amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci.

D’aquesta manera, uns i altres s’han pogut conèixer personalment i els cedents han pogut explicar amb més detall el funcionament i la gestió de la seva empresa. “En trobades així s’estoven les relacions, els preus, l’ajuda mútua i el traspàs de la informació”, explica Albert Colomer, director tècnic de Reempresa, qui assegura que “reemprendre un negoci és set vegades més fàcil que començar de zero”. Una singularitat de la compravenda de pimes al Vallès Oriental, explica, és l’elevat pes de la indústria, que supera la quarta part del total d’empreses a la venda, sempre per darrere del comerç i d’altres activitats de serveis a les persones.

217 casos d'èxit a la comarca

El Centre de Reempresa de Catalunya ha consolidat un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció que té a l’àrea de Barcelona. Des de 2011, any en què es va posar en marxa el servei, han passat pels diferents punts locals de Reempresa del Vallès Oriental 1.137 reemprenedors a la cerca d’un negoci en funcionament, i 569 cedents que buscaven un relleu.

En total s’han posat en marxa 978 processos de Reempresa, dels quals n’han reeixit 217. Aquests negocis han generat més de 10,5 milions d’euros d’inversió induïda i que han permès preservar més de 540 llocs de treball a la comarca. A més, el 30% s’han traspassat per la jubilació dels propietaris, de manera que són activitats amb les dinàmiques i la clientela consolidades.

Temps d'oportunitat

Segons Colomer, el moment actual, de recuperació després del sotrac de la pandèmia, “és un temps d’oportunitat”, perquè molts cedents no es veuen amb cor de remuntar el negoci després de l’impacte dels últims mesos, i alhora moltes persones que potser han perdut la feina en aquest període es plantegen altres fites professionals. En aquest sentit, recorda, el 40% de reemprenedors són persones en situació d’atur, i moltes altres són persones que busquen solucions laborals més pròximes i segures, que fan el pas per “comprar el seu lloc de treball i els de la seva família durant molts anys”.

Aquestes transaccions, a més, tenen el suport i el seguiment d’entitats com Reempresa, col·laboracions publicoprivades que acompanyen en el traspàs del negoci per ajudar a l’èxit de l’operació. Antoni Abad, president de Cecot, afirma que “és una eina útil per evitar el tancament de negocis i esdevenir una alternativa per als qui volen emprendre sense haver de començar de zero”.

Font: somvalles.cat | Notícia

Reempresa en los medios