L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la ciutat

Publicado el 11-04-2018

Fecha de inicio: 11-04-2018

Fecha final: 11-04-2018L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha renovat aquest dimecres al migdia el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des de finals del 2014 d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a l’Oficina de Serveis a les Empreses de la Masia de Can Serra. Aquest punt d’atenció ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, la regidora de Promoció Econòmica del municipi, Contxi Haro, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, i la Consultora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent.

L'alcalde, Carles Escolà, ha destacat durant la seva intervenció la importància del programa Reempresa perquè "preserva i dinamitza el teixit productiu i econòmic local". Escolà ha afegit que el programa també "permet minimitzar la destrucció de llocs de treball". La regidora de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro, ha coincidit amb Escolà i també ha volgut destacar que tot el procés de compra-venda entre la persona cedent i la reemprenedora gaudeix de l'acompanyament i assessorament dels i les professionals del Servei de Reempresa.

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

 

Més de 15 llocs de treball salvaguardats a Cerdanyola del Vallès gràcies a Reempresa

Durant el període 2012-2017, hi va haver un total de 618 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 28M d’euros. Fins el 2017 es van inscriure al programa més de 3.174 reemprenedors i 1.875 empreses cedents.

A Cerdanyola del Vallès hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 5 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de prop de 140.000 euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 15 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat a la Masia de Can Serraparera ha assessorat a un total de 28 cedents i a 63 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. A més de Cerdanyola, el punt d’atenció també dona servei als cedents i reemprenedors de Ripollet i Montcada i Reixac.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.600 generant una inversió induïda de més de 71M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,2% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30,5% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,8% restant.

El projecte de Reempresa compta amb la col·laboració de l'entitat financera CaixaBank.

Fotografia: Cerdanyola.info

Premsa RSS

Sala de Premsa