Més de 30 llocs de treball salvaguardats a les Franqueses del Vallès gràcies a Reempresa

Publicado el 13-04-2018

Fecha de inicio: 13-04-2018

Fecha final: 13-04-2018Les Franqueses del Vallès, 13 d’abril de 2018. L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès ha renovat aquest divendres al migdia el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des del 2014 d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat Can Ribas – Centre de Recursos Agraris on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, el regidor de Dinamització Econòmica de l’ajuntament, Moisés Torres, la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el membre del Comitè Executiu de la Cecot, Xavier Panés i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

 

A l’acte també hi ha participat Lluís Forcada i Ignasi Sancho, cedent i reemprenedor de Creacions Forcada, SL, una empresa que es dedica a la fabricació, distribució i venda de pitets i altres productes tèxtils relacionats, per explicar la seva experiència i valoració del servei de Reempresa.

 

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.  

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

Més de 30 llocs de treball salvaguardats a les Franqueses del Vallès gràcies a Reempresa

Durant el període 2012-2017, hi va haver un total de 618 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 28M d’euros. Fins el 2017 es van inscriure al programa més de 3.174 reemprenedors i 1.875 empreses cedents.

 

A les Franqueses del Vallès hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 15 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 670.000  euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 30 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat Can Ribas ha assessorat a un total de 20 cedents i a 53 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. A més de a les Franqueses, el punt d’atenció també dona servei als cedents i reemprenedors de l'Ametlla del Vallès, la Garriga, Figaró-Montmany, Tagamanent i Aiguafreda.

 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.600 generant una inversió induïda de més de 65M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,2% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30,5% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,8% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa