Més de 40 persones van participar a la 1ra edició de Reempresa Connect a la seu de la Patronal Cecot

Publicado el 23-02-2024

Fecha de inicio: 23-02-2024

Fecha final: 23-02-2024Terrassa, 23 de febrer del 2024. La seu de la Patronal Cecot a Terrassa va acollir ahir, dijous 22 de febrer, la 1ra edició de Reempresa Connect. En aquest acte, es van presentar empreses en venda del sector comerç i es va organitzar un cafè de networking on les persones reemprenedores interessades es van poder reunir amb els propietaris i propietàries de les empreses cedents.
 
A l’esdeveniment es va fer  pública la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, la Patronal Cecot i Autoocupació amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial del territori i fomentar la compravenda d’empreses en el sector comerç.
 
L’acte va reunir el secretari general de la Cecot, Oriol Alba i la directora de Reempresa, Laura Sallent. També hi van participar gestors financers de CaixaBank i consultors i consultores de Reempresa, experts en la compravenda d’empreses.
 
Oriol Alba, secretari general de la Cecot, va destacar la importància de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i Reempresa, i va presentar la primera edició de Reempresa Connect; “fruit de la necessitat de connectar persones amb interessos empresarials en àmbits específics, neix Reempresa Connect, un esdeveniment que reuneix empreses d'un mateix sector que estiguin a la venda amb potencials perfils compradors interessats.”
 
Laura Sallent, directora de Reempresa, va presentar el programa com un model d’emprenedoria i creixement empresarial; “Reempresa és un model d’èxit, reconegut internacionalment i amb unes dades que avalen la feina ben feta pel personal tècnic que hi treballa i per les entitats i institucions que hi col·laboren.”
 
També va destacar els resultats d’èxit obtinguts des de que es va iniciar el programa; “des del 2011, Reempresa ha permès la transmissió de més de 4.480 negocis, salvaguardant més de 12.500 llocs de treball, la qual cosa suposa una inversió induïda de més de 225 M d’euros.
 
A més, va fer èmfasi en els resultats obtinguts en el sector del comerç des del 2011; “Reempresa ha aconseguit més de 1.400 reempreses d’èxit en el sector comerç, amb una inversió induïda de més de 50 M d’euros i salvaguardant més de 2.800 llocs de treball.” També va mencionar altres dades, com que el preu mig de cessió d’un negoci en el sector comerç ronda els 28 mil euros o que la facturació mitja d’un negoci en aquest sector se situa sobre els 102 mil euros, entre altres aspectes.
 
L’acte es va estructurar en dues activitats. Per un costat, un elevator pitch en què diferents persones empresàries del sector comerç que busquen vendre el seu negoci, van poder presentar la seva empresa a diferents persones emprenedores. Per altre costat, un cafè de networking on els participants van disposar de gairebé dues hores per poder-se entrevistar amb diferents persones cedents que buscaven vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta última activitat era poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci del sector comerç amb altres que buscaven cedir-lo perquè es coneguessin i que aquests últims poguessin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.
 
També es va informar sobre el servei de Reempresa pel que fa a les parades de mercats disponibles a la província de Barcelona. Un servei impulsat per la Patronal Cecot amb la col·laboració de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona.
 
Sobre Reempresa
Reempresa és un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses. És un espai per potenciar idees i projectes emprenedors i posar en contacte persones empresàries que volen vendre una empresa en funcionament amb persones emprenedores que volen posar en marxa un projecte empresarial sense haver de començar de zero.

Premsa RSS

Sala de Premsa