Un centenar de persones participen a la Matinal de la Reempresa a Igualada

Publicado el 20-03-2018

Fecha de inicio: 20-03-2018

Fecha final: 20-03-2018Igualada, 20 de març de 2018. El Centre de la Reempresa de Catalunya va organitzar el divendres passat a Igualada la quarta edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a cedents i reemprenedors que busquen comprar o vendre un negoci que estigui en funcionament. Igualada va agafar així el relleu de Sabadell, que va acollir la tercera matinal del programa el passat més d’octubre.

L’acte, que va reunir a prop de 100 assistents entre persones empresàries i emprenedores, va estar coordinat conjuntament per les àrees de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Node Garraf (que inclou els ajuntaments de la comarca del Garraf i entitats socials del territori) en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Econòmica i Coneixement de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, el secretari general de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, David Garrofé i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, van donar la benvinguda als assistents i l’inici del programa de la matinal.

En la seva intervenció, Chacón va voler destacar el compromís de l’Ajuntament d’Igualada amb el projecte Reempresa i va posar en valor “la col·laboració publico-privada” de la qual “Reempresa n’és el millor exemple”. A Igualada, Reempresa ha intervingut en la transmissió de 20 empreses des del 2013, que han generat una inversió induïda de més de 500.000€ i que han permès salvaguardar 57 llocs de treball del municipi.

Per la seva part, Mayola va afirmar que “a la Diputació de Barcelona vam veure des del primer moment que Reempresa era un projecte que ajudaria a la gent. Per aquest motiu vam seure amb la Cecot per posar-nos d’acord i treballar plegats”.

Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el passat 2016 van renovar la DIBA i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

En aquest sentit, el director del Centre de Reempresa de Catalunya va voler agrair públicament la implicació de la Diputació de Barcelona i dels seus ajuntaments i en especial als tècnics i tècniques que fan possible l’èxit del programa. Colomer també va destacar que “Reempresa es basa en la confiança de qui ven i qui compra una empresa: les dues parts són les mes interessades en que l’empresa segueixi funcionant”.

En la seva intervenció, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia com a representant empresarial de Reempresa a la comarca de l’Anoia, va dir que “Reempresa és una exemple d’èxit i des de la UEA volem donar tot el suport a aquesta iniciativa que té el mateix objectiu que nosaltres: treballar per les petites empreses de la comarca”.

Per últim, el secretari general de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, va voler destacar el “compromís compartit amb la Diputació de Barcelona” de “treballar de manera professionalitzada per salvar empreses i llocs de treball”.

Garrofé també va voler agrair al “món local, a les diferents diputacions i a les patronals del territori” el seu compromís amb Reempresa afirmant que “ells també són part de l’èxit aconseguit amb el programa”.

A la jornada també hi va assistir Ramon Boixadera, cap de la Subsecció de Suport a les Iniciatives Empresarials Locals del Servei de Teixit Productiu de la Diputaicó de Barcelona i Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia així com també diversos tècnics i caps de promoció econòmica dels diferents ajuntaments participants a la matinal.

L’acte es va estructurar en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa i un espai de matchings, on els participants van disposar de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta activitat és poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que busquen cedir-lo perquè es coneguin i aquests últims puguin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

Durant l’espai de matchings, els cedents també van poder tenir l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i van poder resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa.

40896880611_d1f6af10ff_z

Conveni amb la Diputació de Barcelona

El passat 16 de juny de 2016 la Diputació de Barcelona i la Cecot van renovar el seu compromís per continuar estenent la Reempresa a la província de Barcelona amb l’objectiu de consolidar el model de la Reempresa, com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses.

Des del 2012, s’ha potenciat el treball en xarxa a través dels 35 centre locals de serveix a les empreses implementats, els quals han adoptat la metodologia de Reempresa per tal d’impulsar la reemprenedoria com un nou model d’emprenedoria i s’han complert els objectius amb escreix: 618 reempreses d’èxit i 2.000 llocs de treball directes salvaguardats.

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha viscut un gran creixement, arribant a salvaguardar una empresa al dia de mitjana. Així doncs, durant l’any passat, Reempresa va contribuir a la cessió de 420 negocis a tot Catalunya, amb 1.400 llocs de treball salvaguardats. A dia d’avui, 1.600 empreses d’arreu del país no han hagut de tancar gràcies al programa. 

Premsa RSS

Sala de Premsa