Una cinquantena d’emprenedors/es i empresaris/àries participen a la Matinal de la Reempresa del Maresme

Publicado el 02-12-2022

Fecha de inicio: 02-12-2022

Fecha final: 02-12-2022Maresme, 2 de desembre del 2022. El TecnoCampus Mataró-Maresme va acollir, aquest passat dimecres 30 de novembre, una nova edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors/es que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.
 
L’esdeveniment, que va reunir a prop d’una cinquantena d’assistents entre persones empresàries i emprenedores, es va coordinar conjuntament amb els punts locals de Reempresa de Mataró, Pineda de Mar i del Masnou a través de la col·laboració que mantenen la Cecot i la Diputació de Barcelona per fer arribar la Reempresa al conjunt de la demarcació de Barcelona.
 
Sergi Morales, tinent d'Alcalde i Regidor d'Ocupació i Empresa, Emprenedoria, Economia Social, Indústria i Polígons Industrials de l’Ajuntament de Mataró, Roger Pumares, cap de servei de Teixit Productiu de la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona i Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya han participat a l’acte de benvinguda de la matinal.
 
A la jornada també hi van assistir diversos tècnics i tècniques dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i altres representants institucionals del territori, així com Roser Moré, presidenta de la FAGEM, representant empresarial de Reempresa al Maresme i Maria Llarás, regidora de Promoció Econòmica del Masnou.
 
El tinent d'Alcalde i Regidor d'Ocupació i Empresa, Emprenedoria, Economia Social, Indústria i Polígons Industrials de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales, va destacar el valor afegit de Reempresa, fent èmfasi en què “és un servei que permet salvaguardar llocs de treball al territori i ajuda a dinamitzar l’economia”.
 
Per altra banda, el cap de servei de Teixit Productiu de la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, va agrair la feina feta per Reempresa durant aquests anys i va destacar que ” Reempresa és un servei per a tot tipus d’empreses, ja que el seu objectiu és impulsar i poder ajudar a la compravenda d’empreses”. També va mencionar que “el servei que ofereix Reempresa va més enllà del propi procés de compravenda perquè ajuda a focalitzar els esforços de la persona emprenedora i ofereix un servei d’acompanyament a ambdues parts, tant a persones empresàries que volen vendre un negoci com a persones emprenedores que volen començar un nou projecte”.
 
Per altra banda, Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya, va posar en valor aquests deu anys de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i a totes les persones que hi ha al darrera d’aquest gran projecte, així com els bons resultats de Reempresa. També va destacar que “un cas d’èxit no és només la compravenda d’una empresa. Un cas d’èxit és, entre altres coses, un o diversos llocs de treball salvaguardats i el creixement del mercat”.
 
L’acte es va estructurar en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles persones empresàries i persones reemprenedores interessades en el programa, un elevator pitch des d’on diferents persones que busquen vendre el seu negoci van poder presentar la seva empresa a diferents emprenedors/es i un espai de matchings, on els participants van disposar de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents persones cedents que buscaven vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta última activitat era poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que buscaven cedir-lo perquè es coneguessin i aquests últims poguessin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.
 
Sobre Reempresa
 
La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb el suport de la Diputació de Barcelona. Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha viscut un gran creixement, arribant a salvaguardar més de dues empreses al dia de mitjana a Catalunya.

Premsa RSS

Sala de Premsa