Una vuitantena de persones participen a la Matinal de la Reempresa d’Osona

Publicado el 16-11-2023

Fecha de inicio: 16-11-2023

Fecha final: 16-11-2023Osona, 16 de novembre del 2023. La Casa de Convalescència de Vic va acollir aquest passat dijous 9 de novembre una nova edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors/es que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

L’esdeveniment, que va reunir a prop d’una seixantena de persones empresàries i emprenedores, es va coordinar conjuntament amb els punts locals de Reempresa de Vic, Centelles i Manlleu a través de la col·laboració que mantenen la Cecot i la Diputació de Barcelona per fer arribar la Reempresa al conjunt de la província de Barcelona. A més, es van realitzar més de 30 reunions entre persones cedents i reemprenedores.

Bet Piella, regidora d'Estratègia econòmica, Desenvolupament territorial, Comerç i activitats, Cultura i Llengua de l'Ajuntament de Vic, Roger Pumares, gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona i Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya han participat a l’acte de benvinguda de la matinal.

A la jornada també hi van assistir diversos tècnics i tècniques dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i altres representants institucionals del territori com la sra. Carla López Vilalta, regidora de Comerç i Joventut de l’Ajuntament de Manlleu i el sr. Josep Arisa Argemí, regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament Centelles.

La regidora d'Estratègia econòmica, Desenvolupament territorial, Comerç i activitats, Cultura i Llengua de l'Ajuntament de Vic, Bet Piella, va donar la benvinguda als assistents a l’acte, fent èmfasi en què “Reempresa és un servei molt important per al territori, ja que permet evitar el tancament de negocis en funcionament que necessiten un relleu per a seguir endavant”.

Per altra banda, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, va agrair la feina feta per Reempresa durant aquests anys i va destacar que ”Reempresa ha obtingut uns resultats molts bons aquests 2023”. També va posar en valor la confiança i el bon servei que ofereix Reempresa; “tots vosaltres esteu en molt bones mans. Reempresa té una gran experiència en l’àmbit de la compravenda d’empreses i ofereix un servei excel·lent”.

Per altra banda, Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya, va destacar les avantatges de reemprendre; ”quan reemprens una empresa, ja tens una part del camí fet perquè comptes amb diversos recursos i moltes vegades una cartera de clients consolidada”. També va destacar el cas d’algunes persones reemprenedores que volen tornar a reemprendre; “ a vegades ens trobem amb persones reemprenedores que volen tornar a reemprendre perquè els hi ha anat molt bé i volen fer créixer la seva empresa”.

L’acte es va estructurar en diverses activitats:tres conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles persones empresàries i persones reemprenedores interessades en el programa, un elevator pitch des d’on diferents persones que busquen vendre el seu negoci van poder presentar la seva empresa a diferents emprenedors/es i un espai de matchings, on els participants van disposar de 2 hores per poder-se entrevistar amb diferents persones cedents que buscaven vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta última activitat era poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que buscaven cedir-lo perquè es coneguessin i aquests últims poguessin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

Sobre Reempresa
La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb el suport de la Diputació de Barcelona. Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha viscut un gran creixement, arribant a salvaguardar més de dues empreses al dia de mitjana a Catalunya.

Premsa RSS

Sala de Premsa