“A Reempresa et resoldran tots els dubtes que puguis tenir amb una atenció fantàstica”

Publicado el 16-05-2022DIPG | Ubicació: Mataró | Nom de la cedent: Jaume Mateu (C) | Nom del reemprenedor: Joan Antoni Pestaña (R)

Jaume, ens pots explicar a què és dedica DIPG i perquè vas decidir vendre-la?
C: És una empresa de marxandatge, fem roba laboral, i treballem bastant temes d’impremta i de retolacions. Vaig decidir vendre l’empresa per la meva edat, per poder-me jubilar. A partir d’ara continuaré col·laborant amb l’empresa i amb Joan Antoni però no el 100% i amb tota la responsabilitat que tenia fina ara.
 
Jaume, i quin acompanyament li faràs a partir d’ara al Joan Antoni?
C: El que ell necessiti! Jo m’estaré un temps col·laborant amb ell amb el que li faci falta, buscant la manera que ell vagi entrant dintre aquest mercat i el  conegui bé. També tindrà el suport d’en Toni, que és el treballador i té tot el coneixement del funcionament del negoci.
 
Jaume, quin  consell li donaries a un empresari que vol vendre la seva empresa?
C: Que vingui a Reempresa, evidentment. A Reempresa li resoldran tots els dubtes que pugui tenir i amb una atenció fantàstica a més a més. Se’n preocupen que el procés s’arribi a bon terme.
 
Jaume, que t’ha sembla interessant de Reempresa?
C: El que més he valorat es que us heu preocupat pel tema, heu tingut molta paciència. Ens heu presentat diverses persones interessades en el negoci, però per diverses  circumstàncies, no es van portar a bon terme. Un dels problemes que vam tenir va ser la pandèmia, just abans del seu esclat, ja estava pràcticament venuda l’empresa, però unes persones  interessades es van espantar i es van tirar enrere. Apart d’això, amb Reempresa, jo estic força content. Hem trigat una mica a vendre  per les circumstàncies, però al final s’ha arribat a bon terme.
 
Joan Antoni, quin es el servei de Reempresa que t’ha semblat més interessant?
R: La preparació de documentació per tancar l’acord, que és el més complicat. S’agraeix molt que algú t’assessori, alhora de fer-la, preparar-la, analitzar-la i de polir-la. Fa sentir-te més segur en el pas que estem donant.
 
Joan Antoni, perquè et vas fixar amb aquesta empresa?
R: Perquè jo ja tenia un projecte de feia dos o tres anys, però que no podia tirar endavant des de zero, perquè era un producte únic, molt difícil d’introduir al mercat ja que s’havia de fer una inversió molt gran, amb temps, amb diners, amb estructura i amb la creació de clients.
Però  d’aquesta manera, absorbint una empresa que ja esta constituïda i que ja esta funcionant, em permet continuar amb la roda i fer-la més gran i desprès afegir el meu propi projecte.
És la manera d’evitar començar de zero, que és una cosa molt difícil de fer. Aquesta empresa ja funciona, i a més, és al sector on m’hi volia posar, amb la qual cosa, hem quadrat les sinèrgies.
 
Joan Antoni,  preveus fer algun canvi a l’empresa?
R: Canvis a priori no, primer m’he d’adaptar jo, veure com funciona el negoci , saber quins son els punts forts, els punts febles i a partir d’aquí, adaptaré els meus propis sistemes de treball. Després la idea es que no sigui una empresa convencional, sinó que el que vull és fer una empresa d’inserció laboral, amb la qual cosa s’hauran d’adaptar segurament sistemes de treball, sistemes de contractació, sistemes de comunicació, i una estratègia bastant concreta, que és la que ja tenia dissenyada pel meu propi projecte, però que l’adaptarem  amb aquesta empresa.
 
Joan Antoni, donaries algun consell que li donaries a un emprenedor que vol comprar una empresa?
R: Crec que el que vulgui comprar una empresa ha de mirar que sigui afí als seus valors, al seu projecte i que analitzi bé  que no hi hagi coses estranyes i sobretot que s’assessori bé, que s’acompanyi d’assessors que li vagin marcant les pautes i que li vagin garantint que les coses es fan ben fetes, sobretot al començament, perquè és una inversió molt gran, i t’hi va el projecte. És important anar acompanyant amb professionals, perquè els emprenedors ens pensem que ho podem fer tot, i és el primer punt del fracàs! No és pot fer tot, cadascú ha de fer el que sap i a Reempresa en aquest cas, saben ajudar i acompanyar.