"Ara que he venut l’empresa i m’he jubilat tinc pensat viatjar encara més"

Publicado el 29-05-2019Empresa: Marhaba Viatges a la Carta | Localitat: Barcelona | Cedent: Àngel Garriga | Reemprenedor: Salvador Barcons

A què es dedica l’empresa transmesa?

Marhaba viatges a la carta és una agencia de viatges especialitzada en viatges a mida pel Marroc, índia i sud-est asiàtic. El cedent organitza les rutes dels respectius viatges en funció de les seves experiència i coneixements que ha adquirit viatjant per aquests països.

 

Per què volies vendre la teva empresa?

C: El motiu de cessió de la meva empresa va ser per jubilació. Ara que he venut l’empresa i m’he jubilat tinc pensat viatjar encara més.

 

Per què vas decidir adquirir aquesta empresa?

R: Estava en situació d’atur i volia autoocupar-me. Trobava interessant buscar un negoci en funcionament ja que considero molt important tota la transmissió de coneixements, més en el meu cas, que no tinc experiència treballant en una agencia de viatges. M’agrada molt viatjar i el món dels viatges, és per això que em vaig decidir adquirir-la.

 

Tens pensat introduir algun canvi o innovació?

R: Si, ampliaré la presència de l’empresa a les xarxes socials i augmentaré el catàleg de destinacions.

 

Quina formació i experiencia prèvia:

R: Vaig estudiar ADE i Màrketing Digital. La meva última experiència professional ha estat en empresa de distribució de begudes nacional.

 

Quin servei us ha ofert reempresa?

R: Reempresa ofereix un molt bon servei i molt complert durant tot el procés de transmissió (assessorament, pla reempresa, finançament, contracte compravenda) que és necessari tenir en compte en tota transmissió.

C: És un servei molt eficaç i útil durant tot el procés de cessió. En particular, jo necessitava ajuda per valorar la meva empresa, assessorament en temes legals per la signatura del contracte i acompanyament durant el procés.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Sí, és molt important, i més en el nostre cas que el reemprenedor no venia del sector. Concretament, hem fet un acompanyament anterior i un posterior a la compravenda.

 

Consell per a futurs reemprenedor i cedents que vulguin venir a Reempresa?

C: És important que el cedent vingui i s’informi de tots els serveis que li poden oferir. Al reemprenedor li diria que és un servei que funciona, que hi ha molt bon assessorament i que trobarà molts reemprenedors en situacions similars a la seva.

R: Al reemprenedor li recalcaria que el servei d’assessorament és molt bo i una molt bona oportunitat per trobar un negoci vàlid. Tant al cedent com al reemprenedor els hi diria que tinguessin paciència i que estudiessin molt bé les diverses possibilitats. És important que els cedents posin preus que s’ajustin a la realitat.