“Considero que el paper del reemprenedor és molt positiu i compta amb molts beneficis”

Publicado el 06-02-2024La Grangeta de Camprodón | Ubicació: Camprodón | Cedent: Isabel Vilà Nicolàs

1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?
C:Es tracta d’una Granja-Cafeteria
 
2. Per què va decidir posar-la a la venda?
C:He pres la decisió de canviar de professió, ja que hi havia moltes dificultats per la conciliació familiar i laboral.
 
3. Quin tipus de reemprenedor necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?
C:Personalment, considero que havia de ser una persona del mateix ofici i que a més estigués disposat a marxar a viure a la Vall.
 
4. Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?
C:Doncs jo vaig venir a Promoció Econòmica de Sabadell l'any 2018 per posar en marxa l’activitat com a empresària individual i, llavors, vaig poder gaudir d’un servei d’assessorament integral (assessorament, formacions, etc.) molt bo. Finalment, quan vaig decidir realitzar la compravenda del negoci vaig tornar a vindre per rebre l’assessorament integral dins del Programa Reempresa amb el fi de realitzar la transmissió de La Grangeta. A més, la meva parella també ha estat assessorada al Vapor Lloch a l’Oficina d’atenció a l’empresa i l’autònom.
 
5. Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?
C:Per nosaltres és molt  important, així que ho he fet amb la persona reemprendora abans de la compravenda. A més, si després ens necessiten saben que podem comptar amb nosaltres.
 
6. Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?
C:La meva parella i jo hem tingut diferents interessats per l'empresa i a més que estaven disposats a traslladar el seu domicili de residència, però al final la negociació no es quedava tancada. Nosaltres de fet pensaven que el procés de trobar al reemprenedor ideal seria més ràpid del que ha estat.
Podem dir que sí que hem tingut certes dificultats amb les negociacions, ja que, malgrat haver baixat el preu de cessió ens ha costat trobar a la persona reemprenedora.
 
7. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquest suport?
C:Considero que el paper del reemprenedor és molt positiu i compta amb molts beneficis, ja que la persona ho té tot fet pel que fa als tràmits, per acondicionar el local als requisits de l'ajuntament, també pel que fa a les reformes, perquè en el nostre cas tot està nou i a més, la localització és molt bona.
Pel que fa als proveïdors el reemprenedor ja els té a tots localitzats i hi comptarà amb productes en exclusivitat. Si continuen treballant de la mateixa manera en què ho fèiem nosaltres, disposaran de la mateixa clientela.