“Reempresa m’ha orientat molt bé i ha fet el servei de cara a la mediació”

Publicado el 14-02-2022Taller Basoa Bikes | Ubicació: Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) | Nom del reemprenedor: Unai Zubiri (R)

A què es dedica el negoci que has reemprès? 

Taller i venda de bicicletes, tant convencionals com elèctriques. 

  

Com vas arribar a Reempesa? 

Ja la coneixia de feia anys, no era la primera vegada que em plantejava fer un canvi laboral i el tema d'emprendre l'havia tingut al cap moltes vegades. Fa anys vaig veure algun anunci al portal, i ara aquest estiu passat ho vaig tornar a buscar. 

  

Com has definit el tipus d'empresa que buscaves o quins criteris? 

Per mi era molt important que fos a Cerdanyola, a nivell local, ja que me'l conec molt bé, i sobretot també pel tema de la conciliació familiar. Lo ideal era que tingués vessant tècnica i estigués a prop. 

  

Creus que podràs ampliar personal o contractar alguna persona? 

De moment tinc contractada la meva parella, però espero que amb el temps pugui contractar algú per equilibrar funcions. 

  

Tens pensat fer alguna innovació en el negoci per fer-lo créixer o donar-li algun toc personal? 

De moment la imatge de marca ja ha estar renovada, i més endavant vull anar ampliant serveis que s'integrin a la oferta que tenim. 

  

Les negociacions van ser llargues, dures o fàcils? 

No van ser curtes, perquè era complicat trobar el punt d'acord i també estava valorant altres opcions. Però dins del que cap van anar bastant bé.  

  

Quines avantatges i dificultats t'has trobar en el camí per reemprendre? 

El finançament és un dels grans impediments per reemprendre. Per molt que ja estigui funcionant el negoci, si lo vols donar una mica de renovació necessites finançament per a l'empenta inicial. També en temes burocràtics, que a Reempresa m'ha orientat molt bé. 

  

Quins serveis us ha ofert Reempresa? 

La mediació de cara a la negociació. També se'ns va oferir la realització del pla d'empresa, però ja l'havíem iniciat. 

  

Quin consell donaries a algú que volgués fer una empresa? 

Que s'agafi fort ja que s'ha de tenir molt clar. És un esforç en molts sentits, però és un camí que es pot recórrer i hi ha eines perquè t'acompanyin, ja que intentem carregar tot el pes a sobre que hi ha molts detalls que se t'escapen. 

  

Creus que és important treballar conjuntament amb el cedent per traspassar el know-how i el coneixement? 

Depèn del negoci i de la teva trajectòria. En aquest cas no hem compartit gaire ni hem fet aquesta mena de traspàs, però en altres circumstàncies on no tens una base prèvia que ha de ser molt important. 

  

Voldries comentar algun aspecte, des de que vas iniciar les converses fins a dia d'avui? 

Hi ha molts detalls petits, s'ha d'intentar establir un acord amb les idees que es tenen al principi i ser molt flexible, ja que van sorgint problemes i ser flexible i saber adaptar-se. A partir d'aquí estic content d'on hem arribat, canviaria alguna coseta de com ho hem portat, però a nivell general crec que s'ha fet per totes les bandes el millor possible en tot moment. És una experiència que m'enduc. D'inici ha estat una grata sorpresa, ha estat positiu i hi ha hagut molt bona resposta.