“Reempresa t'ho posa fàcil i t'obre els ulls amb tot el que cal tenir en compte”

Publicado el 09-01-2023Llicència de Taxi | Nom del cedent: Mario Perez (C) | Nom del reemprenedor: Jose Miguel Leal (R)

Mario, a què es dedica el teu negoci i quant temps fa que el tens?
C: Es tracta d’un servei de taxi a Argentona que porto exercint des de fa uns tres anys, i que vaig adquirir també per traspàs.
 
Mario, quin acompanyament li faràs a partir d’ara a en Jose Miguel?
C: Amb el Jose Miguel ja hem fet acompanyament. Quan he tingut serveis a clients que he cregut que ell havia de veure’ls, de conèixer. L´he convidat a venir amb mi al taxi, per tal d’anar coneixent als diferents clients i les seves preferències en el servei i els  diferents trajectes, perquè no li vingui de nou. A partir d’ara, els clients ja el poden trucar, i moltes coses ja sap com es fan, sense necessitat de perdre dies i temps. Ja coneix com s’hi va, on es recull al client, on va sempre... Això  li facilita les coses  ja només començar.
 
Mario, com vas conèixer Reempresa?
C: Vaig posar un anunci i em va contactar el comercial de Reempresa, en Ricard. Vaig donar-li tota la informació necessària i em vaig donar d’alta a Reempresa.
 
Mario, quin consell li donaries a un altre empresari o autònom, que es volgués traspassar el seu negoci?
C: Li recomanaria que estigui ben assessorat a l’hora de vendre’l, però bàsicament, el que ha d’estar millor assessorat és qui ho compra, la part venedora també, però la part compradora  és qui ha de tenir un bon assessorament de cara a poder prendre la millor  decisió a l´hora de comprar un negoci.
 
José Miguel, per què vas decidir-te per comprar aquest negoci?
R: Vaig decidir-me per aquest sector per l’edat que tinc, i perquè penso que em donava certa llibertat per poder compaginar aquesta nova feina amb la família.
Vinc d’una feina molt estable on vaig estar 22 anys a l’empresa que va tancar. A partir d’aquí, dius, que faig ara amb 50 anys? Cap on vaig? Actualment, no hi ha feina en el sector on treballava. Parlant i comentant amb la família i amics, vam veure que adquirir una llicència de taxi podria ser una sortida interessant, així que vaig anar mirant i em vaig decidir per triar aquesta nova feina.
 
José Miguel , com vas conèixer Reempresa?
R: Vaig conèixer Reempresa a través del  SOC en quedar-me a l’atur. Ens van explicar com funcionava i les diferents possibilitats que teníem  per comprar un negoci. Em vaig donar d’alta i em vàreu ajudar a resoldre dubtes. Vaig estar buscant i finalment vaig veure l’anunci d’en Mario, ens vam posar en contacte i finalment vam arribar a l’acord.
 
José Miguel Què t’ha semblat interessant de Reempresa?
R: Jo penso que l’acompanyament en tot el procés, sobretot, els dubtes que tens a l’hora de començar el negoci, en posar-te  pel teu comte, Reempresa t'ho posa fàcil i t'obre els ulls amb tot el que cal tenir en compte.
 
Quin consell li donaríeu a un emprenedor que vol agafar un negoci?
R: José Miguel: Sobretot, que s’assessori bé, que tingui un bon acompanyament de les diferents possibilitats per començar un negoci, també en el tema de finançament si ho necessita. Que ho tingui tot clar a l’hora de prendre la decisió de comprar un negoci.
C: Mario: Jo no vaig fer servir Reempresa a l’hora d’agafar aquest negoci perquè jo ja coneixia el sector, jo ja sabia on m’estava ficant, però si no tens aquesta informació, tens més por d’on et fiques. Si la persona que ven el negoci transmet aquesta seguretat, si és transparent i ho posa tot a sobre la taula de forma raonada, ajuda molt a prendre la decisió de qui vol comprar. També, Reempresa que pot assessorar de com començar i quins passos s’han de donar, tot plegat fa que la persona se senti més segura per prendre aquesta decisió de compra.