"Si decideixes obrir les portes d’un negoci des de zero tens tot un camí per començar, adquirint-ne un ja tens molt de guanyat"

Publicado el 05-03-2020Empresa: Òptica Can Palet | Localitat: Terrassa | Reemprenedor: Sílvia Elvira

Sílvia, ens pots explicar breument a què es dedica l’empresa que has reemprès? 

A òptica Can Palet ens dediquem a fer revisions optomètriques, adaptacions de tot tipus de lents de contacte, i com que tenim taller propi, oferim un servei de reparació i recanvis més àgil i ràpid. També treballem audiòfons, reparacions i neteja de totes les marques. En resum tenim cura de la salut visual i auditiva dels nostres clients.

 

Sílvia, quines són les motivacions que t’han impulsat a venir a Reempresa?

Doncs vaig veure l’anunci per tv i vaig pensar que era un projecte fet a mida per tothom que volgués reemprendre. En el meu cas agafar el traspàs d’òptica Can Palet en que ja portava 20 anys treballant.

 

Creieu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

L’assessorament és imprescindible. Cadascú és professional del seu sector i en el nostre cas som optometristes, no teníem coneixement dels passos que calia seguir i tot el que comportava el procés de compravenda de la òptica.

 

Sílvia, quines són les avantatges i les dificultats que t’has trobat en aquest camí per reemprendre?

La gran dificultat ha estat la burocràcia que has de preparar i presentar. I les avantatges han estat bàsicament conèixer el programa de reempresa i que en tot moment, en el meu cas la Judit Pañella, m’ha acompanyat i guiat en tot el procés. També el fet de tenir un nom al barri i que la gent et conegui és important. Començar de nou hagués estat més difícil en quant a tenir la confiança dels clients.

En el meu cas, com que ja havia treballat a òptica Can Palet, he continuat amb els meus clients i proveïdors de sempre.

 

Quin consell donaríeu a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sílvia: Jo ja he recomanat el servei. Cal tenir les idees clares i una guia per tirar endavant amb el projecte. Assessorar-se en els dubtes i la viabilitat del projecte. Si decideixes obrir les portes d’un negoci des de zero tens tot un camí per començar, adquirint-ne un ja tens molt guanyat.

Inma (cedent): Muntar la òptica va suposar haver d’anar a molts llocs a realitzar tots els tràmits. Desconeixia el servei de Reempresa i trobo que alleugera els tràmits a seguir. Aconsellaria que vinguessin a Reempresa per assessorar-se.

 

Sílvia, quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

Primer de tot he volgut canviar una mica l’estètica de l’òptica per actualitzar-la i fer-la més meva. He comprat instruments òptics que em facilitaran la feina i m’ajudaran a tenir un diagnòstic més acurat.

Hem canviat també el programa informàtic per tal d’agilitzar la feina i automatitzar la proximitat amb el client/pacient, informant de quan s’han de fer la propera revisió. Els felicitarem quan arribi el seu aniversari i en definitiva serem més propers.

També hem obert una línia de whatsapp que junt amb el telèfon fix i el correu electrònic seran les vies per contactar amb nosaltres per qualsevol dubte o consulta que ens vulguin adreçar.