El Punt Reempresa de Cornellà salva una trentena d'empreses

lapremsadelbaix.es

Publish on 25-04-2021

Start date: 15-07-2021

End date: 15-07-2021Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, una iniciativa que van posar en marxa la patronal Cecot i Autoocupació l'any 2011, ha assolit a principis d'aquest mes de gener les 3.000 reempreses d'èxit. Això vol dir, que mitjançant aquest servei que posa en contacte persones que volen vendre una empresa amb emprenedors i emprenedores disposades a agafar-ne el relleu, aquestes 3.000 pimes continuen en actiu, generant una inversió induïda de 138M d'euros i evitant la pèrdua de més de 8.200 llocs de treball a Catalunya.

Aquestes xifres són fruit d'una important feina que es desenvolupa des de més d'un centenar d'entitats i institucions que treballen, colze a colze, amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El punt d'atenció ubicat al Centre d'Empreses Procornellà n'és un bon exemple i dóna servei a Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí.

Des de la posada en marxa del punt d'atenció de Procornellà l’any 2011 s'ha evitat el tancament de més d'una trentena d'empreses aplicant aquesta fórmula de Reempresa, salvaguardant quasi una seixantena de llocs de treball i generant una inversió induïda de 1.3M d'euros. Ni tan sols en l'any de pandèmia ha deixat de funcionar. En 2020 des del punt Reempresa de Cornellà s'han salvat cinc pimes, xifra que suposa mantenir vuit llocs de treball amb una inversió induïda d'aquestes 5 reempreeses d'èxit del punt d'atenció local de 107.450€.

Les xifres assolides demostren que aquest programa d'oportunitats converteix el relleu dels negocis en un nou impuls per a persones emprenedores que veuen en Reempresa una fórmula d'ocupació. Des del punt Reempresa del Centre d'Empreses Procornellà es constata que el perfil d'empreses més demandades segueix el patró general que registra el Centre de Reempresa a tot Catalunya, sent les del sector comerç les més demandades. Quant als compradors, gairebé un 45% són emprenedors en atur que veuen en Reempresa una oportunitat ocupacional. També és certifica en termes generals que un 30,5% de les persones que venen el seu negoci ho fan per jubilació.

Des del Punt Reempresa de Procornellà s'ofereix assessorament individual per a l'elaboració del pla de cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l'empresa, des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord d'èxit. A més, l'equip tècnic també treballa per trobar potencials compradors als negocis que es volen cedir, tot sense cap despesa per a l'usuari/ària, tant si es vol proposar un negoci per a la seva cessió com si es vol trobar per agafar-ne el relleu.

Font: lapremsadelbaix.es | Llegir més

Reempresa als mitjans