Serveis com Reempresa són la peça clau per fer front a la qüestió dels locals comercials buits

Vallès Visió

Publish on 18-10-2023

Start date: 18-10-2023

End date: 18-10-2023Reempresa ha participat en el programa Impuls de Vallès Visió per abordar la problemàtica actual dels locals comercials buits i la desaparició d'oficis tradicionals. "Serveis com Reempresa tracten de fer front aquesta situació i revertir-la, posant en contacte persones que volen vendre una empresa amb d'altres que volen comprar un negoci sense haver de començar de zero".

El paradigma actual dels locals comercials buits és una conseqüència directa de tres factors que es donen des de fa anys, com són la compra per internet, la jubilació dels comerciants i la manca de successió generacionals que, a més, estan derivant en la creixent desaparició d'alguns dels oficis més tradicionals. Amb aquestes afirmacions coincideix la Presidenta de la Comissió de Retail del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Núria Beltran, qui a més ha apuntat una futura onada de tancament de comerços per jubilació.

“De mica en mica s'estan perdent oficis que no és que la societat no demandi. Per exemple, reparació de sabates, en un moment que hi ha inflació, en un moment en què parlem de sostenibilitat, hauria de ser un negoci amb futur. Però diguéssim, no trobem jovent que tingui ganes d'agafar aquest tipus de negocis”,  Núria Beltran.

Així, el paper de Reempresa és clau per revertir la situació posant en contacte oferta i demanda de compravenda de petites mitjanes empreses. La Directora del Centre Reempresa de Catalunya, Laura Sallent ha explicat que el servei lluita contra el fenomen dels locals buits i proposa a perfils emprenedors que volen muntar un negoci de tipus tradicional que no el creïn des de zero.

“Que aprofitin tota la feina feta i tot l’itinerari fet per un emprenedor fins aquell moment”, Laura Sallent.

En aquest context, els experts indiquen que adquirir una empresa que no es troba en el seu millor moment, com podria ser el cas d'un negoci tradicional sense relleu és una gran oportunitat de compra per als emprenedors. Així, Sallent introdueix el concepte del "el síndrome del peu de l'accelerador", que fa referència al moment que "l'empresari detecta o ja sap que es vol jubilar, deixa de fer inversions en el seu negoci i progressivament l'empresa va decaient”.

La directora de Reempresa afirma que aquests escenaris són una molt bona oportunitat de compra, ja que el seu valor baixa i es presenta amb un preu de compra més assequible. “Una persona amb nova energia s’hi pot posar al capdavant,  fer noves inversions, contractar talent i fer créixer l’empresa i portar-la al següent nivell”, explica Sallent.

En aquest sentit, l’assessorament empresarial s’ha convertit en una eina fonamental a l’hora de donar-li una segona oportunitat als negocis que abaixen la persiana.
 
Vols veure el reportatge complet? Entra aquí

Reempresa als mitjans