Reempresa Mercats Municipals ha salvaguardat més de 100 parades de mercat els darrers anys

Publish on 15-02-2024

Start date: 15-02-2024

End date: 15-02-2024Sant Andreu de la Barca, 15 de febrer del 2024. El Mercat de Sant Andreu a Sant Andreu de la Barca ha acollit avui, dijous 15 de febrer, la presentació de Reempresa Mercats Municipals. En aquest acte, s’ha fet pública la col·laboració entre la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot amb l’objectiu de dinamitzar els mercats i espais comercials de titularitat municipal i els comerços dels municipis petits de la província de Barcelona.
 
L’acte ha reunit a la diputada delegada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet i Gavara, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba.
 
També hi ha participat un cas d’èxit del programa, que compta amb una parada en el mateix Mercat de Sant Andreu, qui ha manifestat l’ajuda rebuda per part dels tècnics i tècniques del programa.
 
Olga Serra, diputada delegada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, ha destacat els resultats obtinguts per Reempresa aquests darrers anys; “aquestes dades avalen el programa de Reempresa”. També ha mencionat que Reempresa permet “donar una segona oportunitat a les parades, mantenir vius els mercats i generar una nova ocupació” amb persones reemprenedores que, a més, “no comencen de zero sinó que poden comptar amb l’avantatge d’iniciar una nova aventura comercial des d’un negoci ja en marxa, que tenen ja clients i distribuïdors consolidats, i amb el suport i l’acompanyament de les persones cedents”. Finalment, ha destacat la voluntat de renovar del conveni entre Reempresa i la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona.
 
Marc Giribet i Gavara, alcalde de Sant Andreu de la Barca, ha posat de manifest la importància del Mercat de Sant Andreu per la seva activitat social i econòmica, juntament amb “l’obligació de mantenir-lo viu, ja que és un centre de vida”. També ha destacat la importància de la col·laboració publico-privada per poder salvaguardar i fer créixer el teixit comercial del territori.
 
Oriol Alba, secretari general de la Cecot, ha fet públics els resultats obtinguts per Reempresa des de la seva creació, l’any 2011, i ha fet èmfasi en els resultats de Reempresa Mercats Municipals, fruit de la col·laboració amb la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona.
 
També ha mencionat el compromís compartit entre ambdues entitats per “promoure aquelles parades de mercat que necessiten d’una persona emprenedora per seguir endavant i evitar-ne el tancament”. Finalment, ha agraït l’esforç del personal tècnic, en especial de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el punt d’atenció del punt local Reempresa de l’Ajuntament de Martorell.
 
La reemprenedora de la parada de mercat “Queviures la Bodegueta del Mercat”, Judith Chacha Chadán, ha agraït a Reempresa l’assessorament i el suport que ha rebut durant el procés de compravenda de la parada; “des del programa Reempresa Mercats Municipals em van posar les coses molt fàcils, facilitant-me tota la informació necessària sobre documentació, ajuts, associacions de comerciants i fires, entre altres aspectes”. També ha animat a totes les persones que vulguin emprendre un negoci a apropar-se al servei de Reempresa.
 
Sobre Reempresa Mercats Municipals
Reempresa Mercats Municipals és un programa impulsat per la patronal Cecot, amb el suport de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, que busca promoure aquelles parades de mercat que necessiten d’una persona emprenedora per seguir endavant i evitar-ne el tancament.
 
Des de l’inici de la col·laboració, el juny del 2017, entre ambdues entitats i fins al tancament de l’últim trimestre de l’any 2023, el servei de Reempresa ha atès a més de 430 parades de mercat municipal, de les quals 283 són parades disponibles i 147 són parades en funcionament que cerquen un relleu, fent que totes elles puguin donar-se a conèixer a persones emprenedores que puguin estar interessades en agafar-ne el relleu.
 
Des del 2017 i fins al tancament de l’any 2023, s’han produït 103 reempreses d’èxit. Concretament, s’ha aconseguit l’ocupació i obertura d’activitats comercials a 42 parades de mercat disponibles, així com també la transmissió de 61 parades de mercat en funcionament. Aquestes transaccions han generat 1,7 milions d’euros d’inversió induïda i han suposat la salvaguarda de 191 llocs de treball directes als mercats municipals.

Premsa RSS

Sala de Premsa