"A Reempresa han estat molt àgils en tot el seguiment i han donat seguretat amb tots els passos a seguir per adquirir el negoci amb garanties"

Publish on 24-02-2022Aluminis Sarrià | Ubicació: Sarrià de Ter | Nom del cedent: Melchor (C) | Nom reemprenedor: Joaquim (R)

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?
C: és una empresa dedicada a la instal·lació, manteniment i reparació de tot tipus de tancaments d’alumini i PVC.
 
Per què vas decidir posar-la a la venda?
C: Per jubilació, i falta de relleu familiar. Perquè els clients puguin seguir estan atesos, i per evitar tancar el negoci definitivament.
 
Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?
R: Necessitava un canvi professional, i per la TV vaig veure un anunci de Reempresa. A Xarxes socials vaig veure l’anunci, vaig contactar amb el punt d’atenció i em va encaixar el negoci pel meu perfil i experiència professional en el sector. A partir d’aquí, ja vam iniciar el procés i vaig conèixer la part cedent,  fins a aquest pas definitiu de quedar-me l’activitat.
 
Vols fer algun canvi o innovació?
R: sí, de forma progressiva aniré renovant i modernitzant alguns aspectes.
 
Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?
R: Tinc 20 anys de trajectòria relacionada amb el negoci que adquireixo. Això per a mi és molt important, per a donar aquest pas amb certa seguretat i minimitzar riscos.
 
Quin servei us ha ofert Reempresa?
C: El servei de Reempresa és un bon assessorament per a fer la proposta de cessió i trobar compradors. Vam fer 2 o 3 contactes més, però van ser processos de negociació que malgrat arribar a la part final no es van concretar definitivament. Aquest és un sector concret, que cal tenir coneixements de l’ofici, per la qual cosa és difícil trobar el perfil adequat i la persona que faci el pas final. Per sort, amb el Joaquim, hem pogut trobar-la.
R: És un bon servei de compravenda d’empreses. Han estat molt àgils en tot el seguiment i han donat seguretat amb tots els passos a seguir per adquirir el negoci amb garanties. Hi ha hagut un acompanyament en tot el procés tant pel que fa amb el contacte amb el cedent i protocolarització de documentació, com també en l’assessorament individual de certs tràmits relacionats amb la memòria del projecte, o finançament.
 
Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
R: Va anar molt bé anar per parts i a poc a poc. Vam fer diverses trobades i reunions. Primer tenir tota la informació, després negociar preu i condicions, i l’acord final va ser relativament fàcil. La predisposició dels dos i la confiança generada durant el procés va facilitar l’acord final. 
  
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C: Col·laborarem un temps per garantir la transició. Ja hem tingut contactes previs i hem compartit alguns temes de gestió de pressupostos, i jo quedo a disposició pels dubtes que el reemprenedor tingui.
R: Sí, la idea és que ell (cedent) pugui ser un recolzament inicialment per a possibles dubtes que sempre sorgeixen fruit de la inexperiència en portar un negoci propi.
 
Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C: Malauradament en el meu ram conec altres negocis que han hagut de tancar, perquè falten professionals de l’ofici. Has de trobar el perfil adequat que tingui el coneixement i l’experiència del sector i conegui l’ofici. Cal actuar amb temps.
R: Si es senten preparats per portar el negoci i poden aconseguir el finançament que s’hi posin. També recomano paciència perquè no és un procés de 2 dies, sinó que requereix d’uns passos i formalitzacions que es poden dilatar algunes setmanes o mesos.