"Estic content amb la labor que heu fet i la recomanaria al 100%"

Publish on 20-06-2022Toldos Hidalgo | Ubicació: Mataró | Nom del cedent: Ricard Hidalgo (C) | Nom del reemprenedor: Carlos Lombardia (R)

Ricard, ens pots explicar a què es dedica Toldos Hidalgo i perquè vas decidir vendre-la?
 
C: Toldos Hidalgo es dedica a la protecció solar; muntem tendals i cortines d’interior. El motiu de vendre el negoci és perquè m’ha arribat l’hora de jubilar-me. Així que ja tocava fer el pas. Toldos Hidalgo és com el meu fill; l’he tingut de tota la vida. Ara quan hem signat el contracte de venda, em tremolava la mà; no ha estat senzill per a mi. Però ara fa dos anys que m’hauria d’haver jubilat i encara estic aquí!  Bé, ara comença una altra etapa.
 
Ricard, quin acompanyament li faràs a partir d’ara a en Carlos?
 
C: Ja fa uns mesos que col·laborem. En Carlos ha vingut amb mi a prendre mides, a mirar els tendals, ha vingut a la botiga per veure com atenem els clients i com fem la facturació. A partir d’ara serà ell que manarà i jo estaré al costat d’ell per ajudar-lo en qualsevol cosa que li faci falta, fins que ja no em necessiti.
 
Quin consell li donaries a un empresari que vol vendre la seva empresa?
 
C: Jo vaig venir aquí per Reempresa. Un amic meu que va vendre el seu negoci gràcies a vosaltres,  i per això em vaig posar en contacte. He trobat en Carlos per una altra via, però ens heu ajudat igualment en tot el procés. Estic content amb la labor que heu fet i la recomanaria al 100%.
 
Carlos, quin és el servei de Reempresa que t’ha semblat més interessant?
 
R: El servei integral que heu prestat. Sense la vostra  ajuda segurament hauria d’haver contractat diversa gent especialitzada i segur hauria trigat més i m’hagués sortit molt car. El vostre assessorament i la vostra experiència m‘ha ajudat molt; ha sigut vital. Ha estat  un servei integral, des de l’inici fins al final. No sabria com separar totes les gestions. Jo venia sense saber res, sempre havia treballat per compte aliena i no sabia absolutament res sobre quines gestions calia fer. Qualsevol gestió que ha calgut fer, m´heu contestat amb molta diligència i molt ràpidament.
 
Carlos, per què et vas fixar en aquesta empresa?
 
R: Va sortir d’una manera molt casual. En Ricardo, la seva dona i jo ja ens coneixíem i tenim certa amistat. Jo no estava bé a la meva feina, tenia molts problemes i estava en una situació molt dificultosa. Mentrestant, en Ricardo contemplava la jubilació.
 
La idea de vendre’m el negoci va sortir en una conversa, com una possibilitat per a mi. Després, em van acomiadar de la meva feina i ens ho vam plantejar seriosament. Va ser el moment de voler fer un canvi a la meva vida i a veure si podia ser capaç de treballar pel meu compte, és a dir, ser  el meu propi cap.
 
Vam fer els passos sota el vostre assessorament. Ara tinc una doble responsabilitat; tirar endavant un negoci per mi mateix i per l’amistat que tinc amb ells, i tirar endavant aquesta empresa de forma exitosa, que és com un fill per en Ricard. Una empresa que la va aixecar del no res fa molts anys i que està en una situació molt bona dins el seu sector, no només a la ciutat de Mataró sinó a tot el Maresme. Això és una doble responsabilitat, sobretot per l’amistat que tinc amb ells, ja que no vull defraudar-me ni a mi mateix ni a ells.
 
Per la meva manera de ser encara que jo sigui qui pagui les factures i les cobri, m’he de guiar pel seu coneixement. Ara estic nerviós, espantat, perquè és una cosa que no he fet mai, però tinc una gran capacitat de treball i treballar molt no m’amoïna gens. Sé que tindré moments d’aclaparament, però l’important no és haver de treballar molt, sinó fer-ho  en unes condicions deplorables com en la feina que tenia abans. Ara seré jo qui posaré la meva manera de treballar i espero que tot vagi bé.
 
Carlos, algun consell que li donaries a un emprenedor que vol comprar una empresa?
 
R: Cada persona té una situació diferent. Si té la il·lusió de treballar pel seu compte, que tiri endavant,  però que es prepari,  que conegui  el sector on vol treballar si no el coneixia  i que es posi en contacte amb Reempresa, que estarà ben assessorat.