"L’atenció individual i propera ha sigut un gran recolzament"

Publish on 24-01-2022La Xarranca| Ubicació: Sant Cugat| Nom de les reemprenedores: Susana Celma Stichel(R) i Blanca Campos (R)

A què es dedica l’empresa que heu reemprès?
Es tracta d’un Centre de Suport Familiar anomenat “La Xarranca”. El centre fa 20 anys que es dedica a l’acolliment de nens i nenes entre 0-3 anys en horari de 8.00 – 17.00h. www.laxarranca.net (web en actualització) Instagram: @laxarranca_santcugat

 

Quines són les motivacions que us han portat a reemprendre aquesta empresa?
A part de continuar amb la tasca d’acolliment hem creat l’Espai Família per donar encara més suport, assessorament i acompanyament a mares i pares amb fills de 0-4 anys. L’espai Família està obert 3 tardes a la setmana a tothom que vulgui venir. Només han d’enviar un whatsapp a la Susi per inscriure’s. De 17.00 a 18.30h i segons una programació, s’ofereixen activitats lliures i dirigides per pares-fills en grups reduïts (fins a 5 famílies) i coincidint en les franges d’edat dels fills. A més, donat que parlem alemany, oferim a les famílies de parla alemanya de l’entorn, aquest espai de trobada, convivència i creixement i que anomenem “Spielgruppe”.

Durant l’espai Família compartim, reflexionem i posem en comú preocupacions del dia a dia en l’educació dels fills i en el creixement parental. Ajuntem el joc, l’aprenentatge i el creixement de mares/pares i fills fomentant el vincle sa i segur. Escoltar, assessorar i acompanyar en el cicle vital de la família. A més donem atenció individualitzada aquelles famílies que ens ho demanen.

 

En quins criteris us vàreu basar per definir el tipus d’empresa a reemprendre?
Creiem que amb la creació de L’Espai Família complementem el cercle que dona significat al Centre. Entenem que el suport familiar va més enllà de la cura dels fills de les famílies que treballen. Per aquest motiu també volem donar suport a les famílies en i durant la criança i educació, en definitiva en la seva parentalitat. Obrim l’espai i tots els seus recursos tant materials como professionals per acollir els pares i mares amb els seus fills. Fem família, parlem d’educació, de família i de totes les preocupacions que ocupen als pares amb fills en aquestes edats i aprenem, compartim i creixem junts en aquest ser pares.

 

Què us ha aportat Reempresa en aquest procés? Us ha sigut d’ajuda?
Ens ha sigut de gran ajuda tenir un professional que ens pogués assessorar en tot els temes legals i burocràtics que es necessiten. L’atenció individual i propera ha sigut un gran recolzament.

 

Teníeu experiència prèvia en aquest sector?
Sí. Per part de la Blanca acumulem l’experiència i bagatge en el sector des de fa 12 anys al front del centre i mare d’un fill. Per part de la Susi, són 30 anys d’experiència professional en el sector de l’educació infantil. Com a docent, directora pedagògica, tutoria i creació d’escola de pares. A més de ser mare de tres fills.

 

Amb quantes empreses heu tingut contacte abans de trobar l’empresa objectiu?
Amb 3. Però cap em va convèncer tan ràpid com aquest. La Blanca i jo de seguida ens vàrem entendre.

 

Quines són les avantatges i les dificultats que us heu trobat en aquest camí per a reemprenedre?
Una avantatge molt gran va ser l’afinitat que vam descobrir quan ens vam conèixer. De seguida vàrem congeniar. Parlàvem el mateix idioma! La Blanca te molta experiència en el sector i te moltes ganes d’innovar i fer créixer el centre. Gràcies a la seva professionalitat i generositat va superat la difícil situació de la Pandèmia.

El que ha estat més difícil ha sigut arribar a un acord en la compra-venda. Durant un any es varen fer intents d’acord, fins que al maig del 2021 es va aconseguir.

 

Un cop reempresa, hi fareu algun tipus d’innovació?
Hem donat una nova imatge. S’ha canviat el logo del centre, s’ha pintat de nou i s’han renovat els racons de joc. Des de l’1 de juny hem començat a oferir l’Espai Família. Estem contentes de la rebuda que està tenint. Esperem arribar a moltes mes famílies de Sant Cugat i els seus voltants.

 

Creieu que és important treballar conjuntament per transmetre el know-how empresarial?
Sempre!

 

Com han estat els processos de matching i les negociacions amb el Cedent?
Vaig trobar l’anunci del traspàs en un portal digital. Les negociacions ja estaven iniciades quan el cedent mateix em va derivar al servei de Reempresa de l’ajuntament de Sant Cugat.

 

Quins consells donaríeu a un possible nou reemprenedor que està en un procés de reempresa?
Quan trobem alguna cosa que ens agrada i hem fet l’exercici de veure’ns allà en actiu, treballant. Crec que es important compartir-ho amb persones referents per nosaltres. Ells ens ajuden a relativitzar i ens poden donar un feedback objectiu. La paciència i perseverança tenen premi. Tot el procés no es fàcil i hi ha moments que necessiten més temps i energies. Malgrat tot arriba un dia que estàs assegut davant del notari i et dones conte del que has fet.