"Reempresa ens ha ajudat molt en l’organització del procés de venda"

Publish on 14-11-2019Empresa: BENDITA HELENA, SL – VERDE AMORE. Localitat: Barcelona | Cedents: Ana Cecilia i Valerie | Reemprenedors: Zulma y Vito

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: Les cedents van crear un restaurant de cuina vegetariana a Barcelona amb molta presència a les xarxes socials i van arribar a tenir més de 10.000 usuaris.

R: Els reemprenedors volien mantenir la clientela que tenia el restaurant de les cedents, però també volien introduir petites modificacions i fer-ho al seu gust, per tant, seguirà en la mateixa línia però ara serà un restaurant de menjar saludable (Healthy food) amb un 30% de proteïna animal.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: El motiu de venta de les cedents era cansament. Les dues cedents van iniciar el negoci amb molt il·lusió, però per recarrega de feina, canvi de prioritats, canvi d’orientació laboral van decidir fer un canvi en la seva vida i cedir el negoci.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  Els cedents havien treballat tota la vida per compte aliena, i tenien ganes de tenir el seu propi projecte personal i acompanyats de canvis laborals van decidir reemprendre.

Els va fer decidir pel negoci de les cedents el fet que ells creien que era necessari un restaurant de “healthy food” ja que ells estaven acostumats a menjar fora de casa durant la setmana i trobaven a faltar un restaurant d’aquestes característiques. El restaurant vegetarià de la cedent era la idea més semblant i la localització és molt bona.

A més, ens vam decidir a reemprendre ja que els dos estàvem en situació de desocupació i teníem ganes de tenir el nostre propi projecte. Teníem l’opció de capitalitzar l’atur els dos, per tant, teníem mes diners per disposar i tranquil·litat per la inversió, els tràmits han sigut molt fàcils i ràpids.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: Han realitzats petites reformes en el local però han mantingut la mateixa imatge. El local tenia un ambient molt càlid i han decidit mantenir aquest ambient que els clients estaven acostumats. Les úniques modificacions que han introduït han sigut el menú vegetarià per menjar saludable amb 30% de proteïna animal i a més, amplien l’horari de les cedents, ara serà obert de les 12.00h fins les 20.00h.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Els reemprenedors son parella, els dos per la seva formació i experiència havien tingut contacte amb el sector hostaler però la Zulma des de la vessant més administrativa i el Vito era tècnic d’hoteleria.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: En un primer moment no coneixíem Reempresa, però des de que ho vam conèixer ens ha ajudat molt en l’organització del procés de venda.  

R: Reempresa ens ha ofert un servei excel·lent i ajuda en tot el procés de gestió i transmissió del negoci.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: És molt important un acompanyament del cedent per tal que t’ensenyi i t’ajudi a conèixer el negoci.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: La seva recomanació és que es preparin, tinguin experiència i vagin amb les persones necessàries per resoldre dubtes, com per exemple Reempresa.

R: El seu consell és que s’informin, investiguin sobre el negoci i la seva transmissió i demanin ajuda.