"Reempresa ens ha fet un acompanyament seriós i que ens ha donat confiança."

Publish on 16-09-2021Nom de l'empresa: Llibreria Luz de Lula | Ubicació: Barcelona (Gràcia) | Nom de la cedent: Dolors Rodriguez | Nom de la reemprenedora: Mertxe Paris

Ens reunim amb la Mertxe i la Dolors per firmar el contracte de compravenda a la seu central del 22@. Les dues amb un somriure d’orella a orella ens comenten que no poden estar més contentes amb tot el procés i amb l’ajuda de Reempresa.

 

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: És una llibreria infantil i juvenil. Amb altres serveis complementaris de conta contes, tallers de manualitats... situada al barri de Gràcia.  

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Vaig començar amb molta il·lusió, era projecte molt personal, un somni que tenia des de molt jove. Durant el procés ho he gaudit molt. Ara, però, estava cansada i necessitava rebaixar el ritme, fer una cosa més tranquil·la. Per això vaig decidir buscar un relleu.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir per aquesta?

R:  Doncs, sempre he treballat en el món del llibre. Tinc una petita editorial que em va bastant bé i fa 3 anys que regento una llibreria juvenil i infantil a Lleida.  En veure que  la llibreria de la Dolors és gairebé idèntica a la meva, però a Barcelona, vaig decidir reemprendre. Em servirà per duplicar un punt de venda. En tinc moltes ganes, ja que sempre he tingut un vincle amb el barri de Gràcia i començar un projecte així em fa molt feliç.

 

Mertxe, vols fer algun canvi o innovació?

R: Doncs tinc ganes que la llibreria arribi a escoles i biblioteques. Vull potenciar-la i donar-li un enfocament comercial. Sempre hi ha àmbits de millora.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Tal com he dit abans, és un món que domino i amb el que tinc molta experiència. Vaig estudiar humanitats i filologia àrab. Suposo que tenir una llibreria infantil, em dóna més confiança per iniciar aquest projecte.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C:A posar les coses clares i a ordenar el procés. Ens han fet un acompanyament seriós i que ens ha donat confiança. En cap moment ens hem sentit soles. Per la meva part, jo de cap manera volia posar el típic cartell de “es ven” i gràcies a Reempresa he pogut fer la venda del negoci mantenint la confidencialitat.  

R: Sí, el que diu la Dolors. Ens han ajudat a fer les coses ben fetes. A resoldre tots els dubtes que ens han anat sorgint.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Ho estem fent. És molt important i valuós. Tot i que la Mertxe té molta idea del sector, les coses del dia a dia d’aquest establiment en concret no les sap. A més, també ajuda per fer una transició suau de cara als clients.

R: Oi tant! Sobretot de cara a la clientela. Permet que la Dolors em presenti i que ells sàpiguen que l’essència de la llibreria seguirà amb mi.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Posar-ho en mans de persones que et faciliten i t’acompanyen. No posar un cartell, que té moltes connotacions negatives, sinó fer-ho de manera professional. Reempresa agilitza el tràmit i la seva neutralitat dona seguretat a les dues parts.

R: Jo als reemprenadors els hi recomanaria que es deixin aconsellar pels experts, que siguin realistes amb les seves capacitats i que escoltin i que absorbeixin tota la informació que els hi pugui donar la persona que els ha precedit.