El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i la patronal Cecot signen un conveni de col·laboració per difondre la Reempresa

EL PAIS

Publish on 26-02-2015

conveni-reempresa

La presidenta del Col·legi de Barcelona (CAATEEB), Maria Rosa Remolà, i el president de la Cecot, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa als col·legiats i col·legiades que formen part d’aquesta organització professional.

El Col·legi té com a objectius representar la professió, tot promocionant-la tècnicament, projectant la seva funció social i promovent la seva excel·lència. Una de les tasques més important que ha dut a terme en els darrers temps ha estat fomentar la màxima ocupació i la promoció de l’esperit emprenedor i la gestió d’empreses entre el col·lectiu professional. El Col·legi integra un col·lectiu format per 8.000 col·legiats i col·legiades i més de 200 societats professionals.

Així doncs, tant el Col·legi, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. L’acord és un pas més cap a la consecució d’estructurar un mercat per la compra-venda d’empreses a Catalunya.

De fet, les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració interinstitucional per fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

A partir d’aquest mes, els emprenedors i empresaris col·legiats podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran assessorament tant les persones que volen vendre la seva empresa o consultori com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

Reempresa als mitjans