“El meu negoci és com el meu nen. Em quedo tranquil·la i contenta coneixent la persona que se’l queda”.

Publicat el 13-03-2019



Empresa: Centre Clínic Podològic. Localitat: Molins de Rei | Cedent (C): Leire Moral | Reemprenedora (R): Raquel García

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C i R: El Centre Clínic Podològic de Molins de Rei ofereix tractament, diagnòstic i prevenció d’aquelles patologies associades al peu. Els pacients tenen a la seva disposició diversos serveis: tractament quiropodològic, pedicura sanitària, ortopodologia, cirurgia ambulatòria, exploració biomecànica, fisioteràpia i ortopèdia.

 

Quines son les motivacions que el van fer venir a Reempresa?

C: Em va contactar un tècnica municipal arrel d’una inspecció d’activitat al poble, i posteriorment em va derivar a l’Àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local de l’Ajuntament de Molins de Rei que ofereix el servei de Reempresa.

 

A priori quin era el perfil de reemprenedor que podia esperar segons les característiques de la seva empresa?

C: Buscava una persona que tingués un perfil similar al meu, que fos professional i capaç de continuar amb la activitat que he dut a terme fins ara a la clínica.

 

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

R: Soc graduada en podologia per la Universitat de Barcelona i vaig realitzar pràctiques durant un any i mig. Finalitzats els meus estudis, he exercit com a podòloga durant dos anys, donant servei en diferents clíniques. Fins avui, que he fet realitat el meu somni de tenir un negoci propi.

 

Quines son les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

R: Vaig contactar amb la Cedent a través d’un anunci publicat a la borsa del Col·legi de Podòlegs. La Cedent s’havia informat prèviament del servei de Reempresa i vam demanar el seu assessorament per poder tancar l’acord.

 

Com ha definit el tipus d’empresa a Reempendre? En quins criteris es basa?

R: Buscava un negoci que portés un temps en funcionament, amb una cartera de clients fidelitzada, que no tingués molta competència i estigués ubicat en una zona tranquil·la.

 

Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

C: Reempresa m’ha ofert assessorament durant tot el procés i m’ha ajudat a gestionar i firmar el contracte de compravenda.

R: Els tècnics m’han ofert assessorament continu i informació sobre les bonificacions i ajudes per els emprenedors joves.

 

Per què va decidir posar la seva empresa a la venda?

C: Vaig decidir posar en venda la meva clínica per motius personals. En aquest moments necessitava evitar l’estrès associat a l’activitat.

 

Com han estat els processos de matchings i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?

C: Buscava a una persona reemprenedora amb un perfil similar al meu. Vaig rebutjar ofertes prèvies perquè els perfils interessats en el meu negoci eren de tipus més empresarial, que no de tipus tècnic. Un cop vaig trobar un perfil adequat, la negociació va ser molt fluida i no hem tingut cap problema.

 

Amb quantes empreses ha tingut contacte? Quina és la seva experiència al respecte?

R: Només he tingut contacte amb aquesta empresa.

 

Quan temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

R: El procés en total ha durant un mes i mig, aproximadament. Pràcticament no ha existit negociació, perquè ens vam posar d’acord molt ràpid en les condicions. El més complicat ha estat negociar el nou contracte de lloguer del local comercial.

 

Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació?

C: El principal avantatge és la cartera de clients que ja existeix. El inicis van ser durs, el primer mes només va entrar una clienta, que avui dia ho continua sent, i el primer any vaig haver d’assumir moltes despeses. Actualment, em plantejaria reemprendre abans que crear un negoci des de zero.

 

Com hagués valorat que en el moment de crear la seva empresa, hagués pogut optar a un suport extra. Li hagués agradat a vostè tenir aquest suport?

C: Ho hagués valorat molt positivament. Vaig haver d’anar adquirint els coneixement a mida que el negoci avançava.

 

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

C: Ha estat un procés molt maco, ja que considero el negoci com el meu nen: l’he educat i l’he fet créixer. Ha estat un procés emotiu, però em quedo tranquil·la i contenta coneixent la persona que se’l queda.

 

Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari?

C: Recomanaria que busquessin un perfil el més semblant possible al seu, amb motes ganes, experiència i que fos professional.

 

Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

R: Personalment aportaré moltes ganes, professionalitat i moltíssima il·lusió. El meu objectiu és que el negoci segueixi igual de bé o millor, i que la transmissió del negoci no sigui un motiu pel que els pacients canviïn de podòleg.

 

Vas demanar-li al cedent un acompanyament durant un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

R: Si, la cedent s’ha compromès a col·laborar per transmetre’m tots els coneixements de l’activitat . Fins i tot, hem valorat que en un futur pugui treballar a la clínica.

 

Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?

R: Li aconsellaria que estudiés bé el negoci que vol adquirir, tingués en compte la necessitat de renovar el lloguer del local comercial  i les possibilitats de finançament, que en el meu cas he comptat amb CaixaBank.