Més de 300 persones participen a les activitats i conferències de Reempresa al BizBarcelona

Publicat el 06-10-2023

Data d'inici: 06-10-2023

Data final: 06-10-2023Barcelona, 6 d’octubre del 2023. El Centre de Reempresa de Catalunya va participar aquest passat dimecres i dijous al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa, on va reunir més de 300 persones empresàries i emprenedores.

Al llarg d’aquests dos dies, Reempresa va organitzar quatre conferències per acostar la transmissió empresarial al món emprenedor, juntament amb una sessió de Teambuilding i la celebració dels VII Premis Reempresa de la província de Barcelona.

També va dur a terme els coneguts “elevator pitch” i “espai de matchings”, que tenen l’objectiu de posar en contacte a persones reemprenedores que volen comprar un negoci en funcionament amb persones cedents que volen vendre el seu negoci perquè aquest tingui un relleu. En aquesta jornada, l’espai de matchings va acollir més de 50 reunions entre persones cedents i reemprenedores.

Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya; “Reempresa ha superat la xifra dels 4.250 casos d'èxit i la dels 11.900 llocs de treball salvaguardats gràcies a l’esforç de les persones que hi treballen, i de les entitats i les institucions que hi col·laboren”. Sallent va destacar la importància que suposa estar present al BizBarcelona per poder donar a conèixer Reempresa a les persones empresàries i emprenedores, així com l’oportunitat de difondre els seus serveis.

Reempresa va organitzar una conferència sobre el valor i el preu d’una empresa en què va explicar els elements intangibles que cal tenir en compte a l’hora d’establir aquestes variables. També, va organitzar una conferència sobre els obstacles a evitar en la compra d’una empresa, en la qual va explicar les barreres més comunes que una persona emprenedora es pot trobar a l’hora de comprar un negoci.

A més, va presentar una conferència sobre marketplaces de compravenda d’empreses, on es va parlar sobre la multitud de marketplaces de compravenda de negocis que existeixen a Europa, com funciona el de Reempresa i com aquesta pot ajudar-te.

Per altre costat, Reempresa va organitzar un Workshop sobre com comprar una empresa en 4 passes, en el que va explicar com accedir al mercat de la compravenda d’empreses català i com trobar l’empresa ideal.

Més de 4.250 empreses salvaguardades des del 2011

Reempresa va arribar al saló BizBarcelona havent evitat el tancament de més de 4.250 negocis catalans des del 2011. Aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 200M d’euros i han permès salvaguardar més d’11.900 llocs de treball a Catalunya.

Actualment, Reempresa compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i de Barcelona Activa, entre moltes altres entitats i institucions.

Sobre Reempresa

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució del creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Premsa RSS

Sala de Premsa