Reempresa salva 101 llocs de treball directes a la demarcació de Lleida facilitant la continuïtat de 45 empreses

Publicat el 27-11-2023

Data d'inici: 27-11-2023

Data final: 17-11-2025Aquest dijous, 23 de novembre, s'han presentat els resultats dels anys 2022 i 2023 del programa 'Reempresa' al conjunt del territori, fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, amb el qual es vol continuar treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.

L'acte de presentació pública ha anat a càrrec del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, i el president d'Autoocupació, Albert Colomer, acompanyats de la cap del Servei de Relacions Laborals dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Lluïsa Prat i, la directora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent.

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, encarregat de donar la benvinguda als assistents, ha explicat que l’objectiu de la col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Cecot, juntament amb Autoocupació, és donar suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses per tal de garantir amb aquest servei la continuïtat de les pimes del territori, un instrument més per garantir la fixació de la població al nostre territori.

En aquest sentit, el programa Reempresa és un dels serveis que ofereix el Patronat a través dels Punts d’Atenció GLOBALleida, amb els que es treballa per consolidar un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos. Així, els casos d’èxit que tenim en el conjunt del territori són la prova que és necessari mantenir aquesta col·laboració.

Laura Sallent, directora de Reempresa, ha presentat els resultats obtinguts aquest 2022, els quals van suposar 19 casos d’èxit i el manteniment de més de 40 llocs de treball directes. Pel que fa als resultats d’aquest any, fins avui sumen la transmissió de 26 empreses, amb una inversió induïda de més de 800.000 € i 61 llocs de treball directes salvaguardats, resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 55 ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 51 persones reemprenedores. Unes dades que entre 2022 i 2023 sumen 101 llocs de treball directes i suposa la continuïtat de 45 empreses.

La directora de Reempresa també s’ha referit als resultats del programa obtinguts al llarg del seu recorregut a la demarcació de Lleida, que fins avui sumen la transmissió de 254 empreses, amb una inversió induïda de més de 7.500.000€ i 556 llocs de treball directes salvaguardats. Tots ells són el resultat de l’atenció, anàlisi i publicació de 642 ofertes de cessió i, l’atenció i acompanyament a 852 persones reemprenedores.

D'altra banda, Albert Colomer, president d’Autoocupació, ha estat l’encarregat de presentar la nova seu d’Autoocupació a Lleida. En la seva intervenció ha destacat que, avui, “és una oportunitat per celebrar els 25 anys d’Autoocupació al conjunt del territori lleidatà”. Finalment, Sra. Lluïsa Prat, la cap del Servei de Relacions Laborals dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Lleida, ha refermat la importància de l’esforç que han de seguir fent les administracions locals per donar suport al teixit empresarial per tal d’assentar en el territori emprenedors i empreses de diferents dimensions.

En el decurs de l’acte, també hem pogut conèixer l’experiència de la Mertxe París, de la llibreria el Genet Blau, qui ha reemprès amb èxit dos negocis gràcies a Reempresa; una emprenedora que en la seva intervenció ha destacat que, "Reempresa em va ensenyar tots els passos necessaris per poder reemprendre una empresa, em van fer la vida més fàcil". Un exemple que confirma que aquest  programa es planteja com una opció d’emprenedoria que facilita la posada en marxa d’un negoci que ja està en funcionament i és econòmicament viable, adreçat a les potencials persones empresàries cedents i reemprenedors del nostre territori.

Premsa RSS

Sala de Premsa