“A un reemprenedor li aconsello que no tingui pressa. Que planifiqui bé i amb calma la negociació. Les presses no solen ser bones conselleres”

Publicat el 04-05-2018Empresa: La Porchetta | Reemprenedors: Joan Bofill, Anna Llacer i Alessandra Facchi

1. A què es dedica La Porchetta?

Es dedica a produir una especialitat italiana típica de la regió de Abruzzo elaborada a partir de carn de porc. Es una recepta tradicional familiar que va portar el seu fundador l’Ivan Danesi a Bcn ja fa gairebé 10 anys.

2. Per què vàreu decidir adquirir-la?

L’hem adquirit ja que es un producte exquisit que coneixem molt be (el distribuïm des de fa molts anys), que lliga amb la visió de Mozzakimozza d’oferir sempre al nostres client productes elaborats seguint mètodes artesanals.

3. Després de la compra de Mozzakimozza, l’Enoteca d’Italia i ara la Porchetta, com valoreu el creixement empresarial a través de l’adquisició d’altres empreses en funcionament?

Té sentit en la mesura que potenciem la nostra oferta amb productes que es complementen, tot adquirint nous clients, aconseguint per tant un efecte multiplicador. Lligat òbviament amb retorns de la inversió que siguin assumibles.

4. Quines són les avantatges i les dificultats d’adquirir una empresa en funcionament?

L’avantatge més important és que agafes ja un negoci en marxa, que ja té clients, vendes i un cert nivell de beneficis. L’inconvenient, és que t’hi has d’adaptar ràpid. A part, t’has d’assegurar bé que el que compres estigui ben auditat per evitar sorpreses.

5. Quins serveis us ha ofert Reempresa?

La redacció i assessorament en la redacció del contracte de compra venda.

6. Quin consell donaríeu a una persona reemprenedora?

Que no tingui pressa. Que planifiqui bé i amb calma la negociació. Les presses no solen ser bones conselleres. Que s’assessori i prengui decisions amb el màxim coneixement del context.