"Amb el suport de Reempresa he pogut seguir tots els passos i fer tots els tràmits, i he aconseguit allò que buscava"

Publicat el 27-07-2022Taller Xavier Vidal | Ubicació: Banyoles | Nom del cedent: Xavier Vidal (C) | Nom del reemprenedor: Pau Luengo (R)

A què es dedica el negoci que s’ha transmès?
C: Es tracta d’un taller mecànic “de poble” amb molta clientela d’aquí del voltant, amb molts anys de recorregut i ara, que em volia jubilar, volia trobar alguna persona amb ganes de posar-hi energia i ganes per tirar endavant.
 
Quines són les motivacions que t’han impulsat a venir a Reempresa?
C: Vaig veure l’anunci i vaig trucar a veure si em podien ajudar amb la proposta de venda, perquè em costava una mica poder concretar i de passada, també ajudar a una primera persona interessada que hi havia amb el pla d’empresa i els tràmits per tirar endavant les negociacions.
 
Què us ha aportat Reempresa en el procés de la cerca d’empreses?
C: Uf, doncs molt, tot. No sabia gaire com posar-m’hi amb tot plegat i em van ajudar en tots els passos i a les persones interessades també. El primer contacte no va sortir bé, però amb en Pau va anar millor, vam fer diverses reunions i vam tirar-ho endavant. Jo vaig poder fer una proposta fonamentada i ell fer un pla d’empresa i veure els números clars.
R: Jo vaig arribar també de part d’en Xavier perquè m’ajudessin amb el pla d’empresa, fer números, obtenir finançament, etc. No he treballat mai pel meu compte i aquestes coses no les coneixia gens, però m’ha anat molt bé perquè entre la gestoria i Reempresa i ho he pogut aconseguir fer.
 
Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?
R: No hi calen grans canvis de moment, només seguir atenent la clientela amb la mateixa proximitat i qualitat, el tracte de sempre, deixant els cotxes de cortesia o entregant o anant a recollir els cotxes a domicili, etc. Potser més presència a xarxes socials, més promocions i descomptes, per mirar de captar nous clients, ...
 
Quin acompanyament heu pactat amb el cedent per què et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?
R: Primer vaig entrar jo com a treballador, mentre seguíem amb les negociacions, durant 3 mesos. Va servir per ja anar aprenent una mica com ho porta tot en Xavier, i amb la seva dona Martina, que és l’administrativa, que també m’ha ensenyat com anava tota la part de paperassa. Una vegada fet el canvi de nom ens hem invertit els papers i durant més de mig any treballaran amb mi per acabar de fer aquest relleu “suau”. Ha anat perfecte poder fer-ho així.
C: Sí, per mi ha anat molt bé poder fer-ho així. Ell n’ha après molt, jo no he plegat de cop i tot segueix com sempre.
 
Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?
R: De moment hauré de substituir en Xavier i la seva dona, però no ampliaré més fins que porti un any ben bo i vegi com van els números.
 
Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
R: Doncs hi vam estar ben bé 4 o 5 mesos. Vam començar a parlar ja abans que en Xavier em contractés amb la finalitat de ser el seu relleu, però entre posar-nos d’acord amb totes les condicions, obtenir el finançament, etc. vam trigar força. Difícils no, però una mica estressant tot plegat sí, molts detalls a parlar, coses a acabar d’acordar i sobretot lligar-ho tot amb els bancs, els diferents contractes, temes legals, laborals, sol·licitar la capitalització, etc.
C: Va anar tot molt bé, des del principi, quan jo ja vaig tenir les coses clares vam anar fent fins que ho vam tenir tot lligat i clar. No podia haver sortit més bé. Penso que tots dos hi hem guanyat molt.
 
Pau, has seguit algun dels tallers de formació proposats per Reempresa?
R: No he fet cap taller, però en tot moment he estat informat, he estat en contacte constant i he pogut resoldre els dubtes amb els tècnics de Reempresa. I ara, amb la Martina que segueix explicant-me com va tot, aprenc cada dia sobre com va l’empresa.
 
Quin consell donaries a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari?
R: Que ho provi, per mi ha canviat tot. Poder treballar pel meu compte és tot un altre món. És el que jo buscava. I amb el suport d’en Xavier pel relleu de l’empresa i el de Reempresa per poder seguir tots els passos i fer tots els tràmits, he aconseguit allò que buscava.